Hair Theory 101: Kako odabir frizure može da transformiše celokupan izgled?
Hair Theory 101: Kako odabir frizure može da transformiše celokupan izgled?

Hair Theory 101: Kako odabir frizure može da
transformiše celokupan izgled?

Među brojnim Tik Tok trendovima u prethodnom periodu na dnevnom redu našla se i teorija koja sugeriše da vaše lice može delovati drugačije u zavisnosti od toga za koju frizuru se opredelite. Pomalo nalik na Teoriju o bojama i godišnjim dobima koja objašnjava kako podton kože može olakšati odabir između srebrnog i zlatnog nakita, Hair Theory pokazuje da svakoj osobi određena frizura može stajati bolje od drugih. Ipak, ovde nije reč samo o frizurama poput punđe ili konjskog repa, već i o nečemu mnogo jednostavnijem – poziciji razdeljka.

Viralna teorija počiva na principu da jednostavna odluka poput ove može da utiče na to kako vas drugi ljudi percipiraju. Zbog toga je više miliona Tik Tok korisnika koristeći #HairTheory zatražilo savet i odgovor na pitanje – razdeljak na polovini, puštena ili zavezana kosa?

@ashleylamarca

the theory that isn’t a theory but this was fun.… & my hair needs to stay down hahaha #hair #hairtheory

♬ original sound - ✰

Journal vodič kroz Hair Theory

Ova teorija pokazuje da se kosa, kakva god da je, može stilizovati na bezbroj različitih načina. Bilo da je kratka, dugačka, ravna ili kovrdžava, na raspolaganju imate više opcija. Za svaku vam je potrebno minimalno truda i dodatnih alata.

Na primer, ove godine nam je viralna glazed donut kosa u Hailey Bieber stilu pružila ujednačen i uredan izgled. Sa lazy punđom iz tri odvojena repa koju je popularizovala Sofia Richie Grainge kosa deluje sleek i čisto, a samim tim i celokupan look. Messy collarbone bob zaštitni je znak Francuskinja sa stilom, a one vašem izgledu daju epitete chic & messy. Butterfly i wolf cut su timeless frizure koje zahtevaju eksperimentisanje sa slojevima. Ipak, krajnji rezultat daje elegantan i romantičan izgled. Naposletku, povratak baby pletenica nas ni malo nije začudio s obzirom na to da odlično uokviruju lice.

Koja je uloga adekvatnog češlja za kosu u ovom procesu?

Na primerima Tik Tok korisnika koji su isprobali Hair Theory moguće je zaključiti da različite frizure zaista, na neki način, licu daju drugačiji izgled. Odgovor leži u činjenici da svaka frizura zahteva odgovarajući razdeljak koji će je podići na next level. Bilo da se odlučite za middle part, side part ili deep side part, za postizanje savršenog razdeljka neophodan vam je pre svega adekvatan češalj. Zbog zubaca koje poseduje on je precizniji i ostavlja manje štete po kosu. Danas postoji celokupna nauka iza njihovog odabira. Stoga je nužno pametno investirati u ove predmete.

Journal finds: Češalj za kosu

 

Acca Kappa Beech Wood Comb With Handle
Acca Kappa Beech Wood Comb - Fine Coarse Teeth
Acca Kappa Fine Coarse Comb - Carbonium - Carbon comb
Acca Kappa For Mesh And Drying - Carbonium - Carbon comb
Acca Kappa Styler - Carbonium - Carbon comb

Foto: Instagram @sophfloyd / Tik Tok @ashleylamarca / Aponi

Učitati još
Zatvori