Butterfly cut je novi stil šišanja u koji smo se zaljubili
Butterfly cut je novi stil šišanja u koji smo se zaljubili

Butterfly cut je novi stil šišanja
u koji smo se zaljubili

Butterfly cut novi je trend u svetu frizura. Zapravo, on je još jedan povratak u prošlost, pomalo podseća na frizuru Rachel Green (Jennifer Aniston) u prijateljima, pomalo na onu Pamele Anderson kada je bila na vrhuncu slave. Zapravo, hit je jer se radi o jako raznovrsnoj frizuri koju možete stilizovati na gomilu načina.

Ovaj stil šišanja karakterišu beskrajni slojevi, a još je jedan od trendova koji je postao viralan na TikToku. I dok je fama oko ovog stila šišanja nova, sam stil i nije. Ako se prisetite devedesetih uočićete da su mnogi nosili tada hit frizuru u kojoj su voluminozni slojevi davali savršen okvir licu.

Za koga je butterfly cut

Ime butterfly cut ovom stilu dala je frizerka Sunnie Brook i to zbog njegove dualnosti, odnosno u jednom stilu je zastupljena i duga i kratka kosa. Tako postoje i dve faze gusenica i leptir kod tog insekta. S ovim stilom tako možete imati dve potpuno različite frizure, sve zavisi kako stilizujete kosu.

Radi se o jako slojevitom stilu koji je nešto između shag frizure i dugih slojeva. Kosa je ovde podeljena u dve jasne sekcije, duge slojeve koji padaju ispod ramena i koji daju iluziju dužine, i kratki slojevi koji dosežu nekoliko centimetara ispod brade, uokviruju lice i dodaju volumen.

Butterfly cut je pomak od frizura koje su dosad dominirale, ravnih i talasastih stilova. Jednom kada se ošišate ovako, zapravo nema nikakve velike obveze jer kosu možete stilizovati kako želite i dovoljno je raznolika frizura da niste obvezani nositi je samo na jedan način da bi dobro izgledala.

Za koga je butterfly cut dobar izbor? Za sve one koji žele stvoriti iluziju zdrave, voluminozne kose, a bez da žrtvuju dužinu. Ovim stilom šišanja stvara se volumen i oblik, a istovremeno se rešavate oštećenih delova kose. Svi mogu ovo isprobati, ali najbolje stoji onima s prirodno gustom ili kovrdžavom kosom. Naime, previše je slojeva i tanka i retka kosa to jednostavno ne može podneti i ne izgleda dobro.

Učitati još
Zatvori