Glazed donut kosa je najtraženija frizura ovog leta
Glazed donut kosa je najtraženija frizura ovog leta

Glazed donut kosa je
najtraženija frizura ovog leta

Složićemo se – šta god da je predstavljeno kao „glazirano“, postaje it. Počevši od glazed donut kože pa sve do glazed donut noktiju. A sve sjajne trendove izgleda da je lansirala upravo Hailey Bieber, koja je krilaticu „glazed donut skin“ popularizova upravo za launch sopstvenog brenda Rhode Skin.

Kako je Hailey bez pogovora jedna od ovogodišnjih IT devojaka, verujemo da će se neodoljivi glazed trend proširiti u sve sfere beauty scene, pa tako i na kosu. Verovali ili ne – postoji i glazed donut kosa!

Novi trend na pomolu

Sjajna kosa je uvek bila trendi, no izgleda da je kreiranje novih nadimaka za stvari koje već volimo – vrlo Gen Z-jevski. Tako je izrazito sjajna, ali i zaglađena kosa, postala glazed donut kosa. Može se nositi puštena i skupljena, a jedino što joj daje karakterističan izgled je ujednačenost, sjaj i uredan izgled.

Naime, ovaj trend ide ruku pod ruku s trendom luksuznih boja i frizura, koje su se javile kao svojevrsna oprečnost neurednim mat punđicama i večno popularnim slanim talasima. Luksuzne boje deluju prirodno i pre svega kosa izgleda izrazito zdravo, nema ispucale vrhove niti neukroćenu mladu kosu. Glazirana kosa je upravo sve to – kosa koja deluje perfektno sjajno, zdravo i zaglađeno.

Kako napraviti glazed donut kosu kod kuće?

Naravno, kao što je no make-up makeup look jednostavnije napraviti ako zaista imate negovanu i zaglađenu kožu, tako je i glazed donut hair realističniji ako imate zdravu kosu. Zato je bitno da su vrhovi sveže ošišani, da redovno koristite maske za kosu i da koriste zaštitu od topline, kao i adekvatni šampon i regenerator za hidrataciju.

Ipak, tajna leži pretežno u dobrom multifunkcionalnom proizvodu koji apliciramo na opranu kosu. Ovisno o vašoj preferenciji, to može biti gel serum, krema ili vodica u spreju bitno je samo da proizvod koji birate ima anti-frizz učinak, hidrira i štiti od topline. Bonus je ako istovremeno i hidrira te zaglađuje ispucale delove kose!

Procedura je jednostavna

Odabrani proizvod nanesite na vlasi raščešljavanjem. Obavezan sledeći korak je feniranje, jer će upravo ono pojačati sjaj te dati utisak lepršave i zdrave kose. Uz dobro feniranje celokupni utisak frizure biće skupoceniji.

Sveže isfeniranu kosu zatim ostavite puštenom ili skupite u punđu ili zalizani rep – i uživajte u svetskom trendu!

Foto: Instagram @rosiehw

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori