Chic & messy: Frizure koje Francuskinje obožavaju i nekoliko načina kako da ih stilizujete
Chic & messy: Frizure koje Francuskinje obožavaju i nekoliko načina kako da ih stilizujete

Chic & messy: Frizure koje Francuskinje obožavaju i nekoliko načina kako da ih stilizujete

@sabinasocol

Kad govorimo o svetu lepote, mnogima na pamet prvo padnu upravo Francuskinje jer se za njih uvek veže poželjan je ne sais quoi, odnosno imaju “ono nešto” čemu žene širom sveta teže. Isti je slučaj i sa frizurama jer i sa najjednostavnijom i najnonšalantnijom frizurom izgledaju elegantno, a istovremeno ležerno. U istoriji su se brojne Francuskinje poput Jane Birkin, Caroline de Maigret i Brigitte Bardot istakle kao ultimativna inspiracija za novu frizuru, a ovog puta smo izdvojili pet najpopularnijih frizura koje Francuskinje vole, ali i osnovne proizvode koji bi trebalo da ne nađu na polici u kupatilu ukoliko želite da ih postignete.

Collarbone bob sa šiškama

@jeannedamas

Bob je apsolutni “vladar” kad je reč o frizurama te njegova popularnost ne poznaje trendove i godišnja doba. Ono što se jedino menja su njegove dužine, a Francuskinje su svog favorita pronašle u collarbone bobu. Odnosno bobu dužine do ključne kosti kojeg preporučuju i frizeri jer je jednostavan za održavanje, a kosa se i dalje može stilizovati u praktičan rep. Posebno chic izgleda u kombinaciji sa šiškama, a to su prepoznale i Francuskinje koje collarbone bob obožavaju jer daje volumen kos. U tome im pomaže i upotreba šampona za suvo pranje kose sa kojim kosa izgleda kao da joj je to prirodan volumen, bez mnogo uloženog truda.

Batiste šampon za suvo pranje kose

Dugačka kosa sa šiškama

@louisefollain

Inspiraciju za ovu frizuru Francuskinje su posudile od Jane Birkin. A dugačka kosa sa različitim vrstama šiški, od gustih do curtain bangs, pristaje različitim tipovima lica pa se frizura često može videti na pariskim ulicama. Za stilizovanje je neophodan sprej za kosu koji je zaslušan za chic i pomalo neuredne talase u kosi koji baš nikad ne izlaze iz mode.

Got2b hydrating beach waves sprej za kovrđavu kosu 

Messy bob

Francuskinje
@leabonleabon

Osim dugačke kose, popularan je i kraći bob koji sve više Francuskinja traži kad dođu u frizerski salon. I ovakav bob nosi predznak messy. A frizeri kažu kako ova frizura ima brojne varijacije pa svako može da se odluči varijantu koja najviše odgovara tipu lica. Ako želite mladalački izgled, uvek možete da se poigrate sa šiškama. U prilog popularnosti ide i činejnica da je kratki bob veoma lagan za održavanje. Jednostavnom održavanju pomoći će i krema za stilizovanje koja se nanosi pre sušenja kose.

Francuskinje
Living Proof No Frizz Nourishing Styling Cream

Messy dugačke lokne

Francuskinje
@eleonore.leojeanne

Messy talasi nisu rezervisani samo za kratku kosu, već su dobrodošli i na dugačkoj. Frizeri kažu kako se kroz ovakvo stilizovanje kose “provlači” tipičan pariski vibe. Francuskinje ne vole da izgledaju kao da su mnogo vremena utrošile u stilizovanje kose, već je ideja pronaći savršenu ravnotežu između messy talasa i seksepilnog looka. Ako se odlučite za ovakvu frizuru, u beauty rutinu ubacite regenerator za kosu koji će pomoći da kovrdže održi zdravima i lepima.

Francuskinje
Moroccanoil Intense Curl Cream

Kratki bob sa šiškama

Francuskinje
@taylorlashae

Postoji li frizura koja je više “francuska” od – french boba? Ona se ovog leta istakla kao jedna od najtraženijih frizura, a njena popularnost će se nastaviti i u zimskim danima. Najbolji opis ove frizure upravo je “savršeno-nesavršena”. A ključ se nalazi u razbarušenosti i bogatoj teksturi koja se može postići i uporabom voska. Prednost frizure je ta što ne zahteva mnogo brige i proizvoda za stilizovanje, posebno ako imate sreće i kosa vam je kvalitetna i gusta. Dovoljno je tek osušiti kosu na prirodan način i stilizovsti vrhove na željeni način, a poželjno je i dodati malo ulja na vrhove.

Francuskinje
Ouai Matte Pomade

Foto: Instagram jeannedamas louisefollain sabinasocol

Učitati još
Zatvori