Stigao je trailer za film „The Bikeriders“: Austin Butler i Tom Hardy u istom kadru, može!
Stigao je trailer za film „The Bikeriders“: Austin Butler i Tom Hardy u istom kadru, može!

Stigao je trailer za film „The Bikeriders“: Austin Butler i Tom Hardy u istom kadru, može!

Izašao je trailer za novi film o grupi bajkera iz Čikaga. Reč je o drami The Bikeriders. Film je originalno trebalo da se u bioskopima pojavi prošle godine, ali je premijera otkazana zbog holivudskog SAG-Aftra štrajka. Štrajk je trajao 118 dana i doveo do brojnih otkazivanja i pomeranja premijera. Nakon što je postignut dogovor o (istorijskoj) povišici glumaca i scenarista, holivudske zvezde vratile su promocijama. Tako je na red stigao i The Bikeriders.

the bikeriders
the bikeriders / foto: profimedia

The Vandals

Novi film The Bikeriders, u kom glavne uloge tumače Tom Hardy i Austin Butler smešten je u šezdesete godine 20. veka, kada se motociklistička grupa pod imenom The Vandals okupljala na Srednjem zapadu. Posmatran kroz vizuru njegovih članova, film prati deset godina u životu članova bajkerskog kluba – od spontanih okupljanja do mračnih obrta. Priča prikazana u filmu The Bikeriders direktno je inspirisana kolekcijom crno-belih fotografija Dannyja Lyona iz 1968. godine pod istoimenim nazivom. Režiju potpisuje Jeff Nichols. Nichols je poznat po filmovima Mud, gde glavnu ulogu tumači Matthew McConaughey i Loving, Oskarom-nagrađenoj biografskoj drami iz 2016. godine.

The Bikeriders predstavlja prvu saradnju Austina Butlera i Toma Hardyja. Ujedno, ovo je i Tomov povratak na velike ekrane. Poslednji put gledali smo ga u filmu Spider-Man: No Way Home iz 2021. godine. Na malim ekranima zapaženu ulogu ostvario je u seriji Peaky Blinders, gde je tumačio Alfieja Solomonsa. Podsetimo, planetarno popularnoj seriji Peaky Blinders predviđa se i filmski nastavak – mada zvaničnih informacija i dalje nema. Sa druge strane, Austin Butler je naizgled svuda – sa nedavnom premijerom filma Dune 2 i serije Masters of the Air, zlatni dečko Holivuda ostaje glavni izbor reditelja. U ostalim ulogama filma The Bikeriders igraju Jodie Comer, Michael Shannon i Norman Reedus. Premijera filma zakazana je za 21. jun.

Foto: Profimedia / Instagram @cinemacrimes

Učitati još
Zatvori