Ipak se odlaže: Otkazana premijera filma „The Bikeriders“ sa Tomom Hardyjem i Austinom Butlerom
Ipak se odlaže: Otkazana premijera filma „The Bikeriders“ sa Tomom Hardyjem i Austinom Butlerom

Ipak se odlaže: Otkazana premijera filma „The Bikeriders“ sa Tomom Hardyjem i Austinom Butlerom

Glumački štrajkovi u Holivudu se nastavljaju, a neizvesnost raste. Iako su scenaristi uspeli da postignu dogovor sa producentskim kućama, glumci i ostali izvođači i dalje pokušavaju da postignu dogovor i ispunjene traženih uslova pred velikim kompanijama. Nakon što je nastavak Dune sage pomeren za proleće naredne godine, a film Challangers pomeren sa programa u Veneciji, još jedno ostvarenje čeka neizvesna budućnost. Film The Bikeriders nestrpljivo iščekujemo još od ranih dana produkcije, kada smo saznali da će glavne uloge tumačiti Austin Butler, Tom Hardy i Jodie Comer. Ova bajkerska drama trebalo je da stigne u američke bioskope 1. decembra, međutim distribucija je sada odložena – do daljnjeg.

Da bi ušao u trku za Oskara, film mora da ispuni određene kriterijume, a jedan od njih je i bioskopsko prikazivanje pre kraja 2023. godine. Iako je premijeru imao na manjem festivalu u Koloradu ranije ove jeseni, šira publika će i dalje morati da čeka kako bi pogledala The Bikeriders.

Šta očekujemo?

Radnja filma smeštena je u Čikago 60-ih godina prošlog veka, gde pratimo troje članova jednog bajkerskog kluba – Bennyja (Austin Butler), Kathy (Jodie Comer) i Johnnyja (Tom Hardy) u njihovim bajkerskim avanturama kroz grad i Srednji zapad. Na svojim vožnjama, oni upoznaju različite ljude, zaljubljuju se, zapadaju u nevolje, a sve to će testirati njih same, kao i snagu njihovog odnosa.

Režiju za film The Bikeriders potpisuje Jeff Nichols, nagrađivani američki reditelj čiji opus obuhvata naslove poput Take Shelter (2011) i Mud (2012). Ostvarenje Loving (2016) donelo mu je nekoliko nominacija za Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu, između ostalog i onu za najbolju režiju.

Everybody rejoice!

Ono što posebno raduje jeste činjenica da se ovim filmom Tom Hardy vraća na veliko platno posle kratke pauze tokom koje ga nismo videli pred kamerama. Glumčev poslednji filmski projekat bio je nastavak franšize Venom, koji ni kritika ni publika nije dočekala sa prevelikim oduševljenjem. Engleskog glumaca smo prethodne godine gladali na TV ekranima, kada je poslednji put preuzeo ulogu Alfieja Solomonska u završnoj sezoni serije Peaky Blinders. Ipak, izgleda da ćemo Hardyja sretati češće u narednom periodu – uz The Bikeriders, očekuje ga premijera filma Havoc, dok su u fazama produkcije još i treći nastavak sage o Venomu, te novi film iz serijala Mad Max.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori