Met Gala best dressed: Ko je od zvanica ispoštovao temu, a ko modu?
Met Gala best dressed: Ko je od zvanica ispoštovao temu, a ko modu?

Met Gala best dressed: Ko je od zvanica
ispoštovao temu, a ko modu?

Margiela effect dominirao je kroz ovogodišnju Met Galu – kod nekih kroz kreacije i rekreacije beauty looka o kojem se pisalo nedeljama (kada je Pat McGrath svima zadala how to: haute couture make up domaći zadatak) a kod ostalih kroz poziranje, položaj tela ali i mimiku. Ipak, underdog ovogodišnje najvažnije modne manifestacije definitivno je španska modna kuća Loewe koja je nepretenciozno pokupila najviše poena od strane Journal modnog sektora (a njihov dizajn nosila je i glavna figura ovog događaja – Anna Wintour). Na best dressed listi našlo se i par arhivskih komada koji su u poslednje vreme postali must na važnim događajima, a daju se na pozajmicu isključivo velikim zvezdama.

Sinoćnu Met Galu obeležilo je i mnogo promašaja (kako modnih, tako i tematskih), kao i odsustvo Rihanne koja se čekala do poslednjeg trenutka da bi nam, na kraju, stigla informacija da je zbog bolesti morala da otkaže dolazak i to last minute (Riri, duguješ nam sliku autfita, makar ona bila i sa fitinga).

U nastavku teksta fokus stavljamo na one koji nas, iz nekog razloga, nisu ostavili ravnodušnim kada je modni izbor u pitanju.

Met Gala modni favoriti

Met Gala
Lana Del Rey

Lana Del Rey

Pevačica je konačno izašla iz medijske ilegale i ove godine nas, osim nastupom na festivalu Coachella, počastila i dolaskom na najvažniji modni događaj godine. Ona je odgovor na zadatu temu „The Garden of Time“ dala custom made McQueen kreacijom inspirisanom revijskim modelom slavnog dizajnera iz 2006. godine – koju je za ovu priliku spremio novi kreativni direktor brenda – Seán McGirr. Oh Lana, how much we’ve missed you.

Met Gala
Tyla

Tyla

Južnoafrička muzička senzacija Tyla na globalnoj sceni egzistira nešto manje od godinu dana a već je osvojila svoju prvu Grammy nagradu za singl „Water“. Da njeno vreme dolazi potvrđuje i poziv da prisustvuje ovogodišnjoj Met Gali, a njen autfit zavredio je ogromnu pažnju na socijalnim mrežama. Naime, pevačica je nosila custom made Balmain kreaciju koja ima efekat skulpture od peska, dok je u ruci imala aksesoar u vidu peščanog sata jer kao što smo rekli – njeno vreme tek dolazi.

Jeremy Strong

Jeremy Strong

Glumac je za ovogodišnju Met Galu (simbolično) odabrao brend koji je njegov lik iz Successiona, Kendall Roy, obožavao. U pitanju je belo odelo koje nosi Loro Piana potpis, a visoka kragna na košulji i rever ukrašen cvetovima bili su odgovor na zadatu temu. Detalji poput viseće minđuše i kontrastno crnih cipela učinili su ovaj autfit još upečatljivijim a Jeremy je na nas ostavio vrlo pozitivan utisak.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Australijska glumica još jednom je opravdala status modne ikone a reinterpretaciju Balenciaga kreacije iz 1951. godine za nju je uradio sadašnji kreativni direktor te modne kuće – Demna Gvasalia. Ona je zapravo sama naišla na fotografiju originalne haljine i izrazila želju da nosi nešto slično na Met Gala događaju – a ko se još usudio njoj da kaže ne? Nicole je na crvenom tepihu izjavila da je ona prvobitnu kreaciju, koju je metaforički nazvala „Uspavanom lepoticom“, na ovaj način vratila u život.

Taylor Russel

Taylor Russel

Kanadska glumica definitivno je muza dizajnera Jonathana Andersona, koji se trenutno nalazi na poziciji kreativnog direktora španske modne kuće Loewe. Ona već neko vreme sarađuje sa brendom a za ovu priliku nosila je kreaciju čiji je gornji deo, u vidu korseta, napravljen od drveta. Pristup zadatoj temi kroz ovaj autfit poprima potpuno novu dimeziju dok je Taylor Russel ovim debitantskim Met Gala autfitom poprimila status prave modne ikone.

Met Gala
Rosalía

Rosalia

Jedno od najvećih iznenađenja večeri definitivno je match latino pevačice i francuske modne kuće Dior. Rosalia se na Met Gali pojavila u (za nju atipičnom) strogom, clean izdanju i time pokazala fleksibilnost svoje modne ličnosti. Mrežasti head piece potpisuje Stephen Jones, a Rosalia je, pored sofisticiranosti, igrala i na kartu italijanske mafijaške udovice jer – once a badass, always a badass.

Met Gala
Kendall Jenner

Kendall Jenner

Jedina iz klana Kardashian/Jenner koja se našla na našoj best dressed listi je Kendall, i to u svojstvu takozvane šumske vile. Supermodel i rijaliti zvezda za ovu priliku dobila je čast da nosi arhivski Givenchy komad iz fall/finter ’99 couture kolekcije koju je dizajnirao Alexander McQueen, koji je došao na poziciju kreativnog direktora te modne kuće kao Gallianov naslednik.

Met Gala
Pamela Anderson

Pamela Anderson

Verovali ili ne – ovo je njena prva Met Gala. Glumica je nakon Netflix dokumentarca doživela svoj veliki comeback koji je maksimalno iskoristila. Njen no make up movement bio je tema svih medija i socijalnih mreža, a u fokus je uspela da stavi i stvar za koju se zalagala ceo život a to je – zaštita životinja. Za ovu priliku Pamela je odabrala custom made kreaciju modne kuće Oscar de la Renta a energija kojom zrači zarazna je i preko same fotografije. Good for her!

Josh O’Connor

Josh O’Connor

Sve popularniji britanski glumac koji je igrao mladog princa Čarlsa u seriji „The Crown“ trenutno je aktuelan zbog uloge u filmu „Challengers“. On je, ujedno, i zaštitno lice modne kuće Loewe te je sasvim prirodno da se na Met Gali pojavio upravo u njihovoj kreaciji. Njegov modni izražaj poprilično je jedinstven i sigurni smo da će nam, kroz nastavak karijere, servirati raznorazne modne pogotke.

met gala
Zendaya

Zendaya, vol 2

U odsustvu Rihanne, pred sam kraj dolaska zvanica na Met Galu, Zendaya je izašla po drugi put pred fotoreportere u potpuno novom stajlingu. Njen stilista, Law Roach, da je mogao presvukao bi je sigurno još barem dva puta kako je Zendaya trenutno miljenica globalne modne scene i kanvas kroz koji on ispunjava sve svoje vizuelne fantazije.

Njen drugi look nosi Givenchy potpis, a u pitanju je arhivski komad iz couture ’96 kolekcije koju je dizajnirao John Galliano. Best dressed listu zatvaramo upravo sa njom, do sledećeg prvog ponedeljka u maju.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori