Met Gala 2024: Ko se nije pojavio, a ko je rekao da se više nikada neće odazvati – ali ipak jeste?
Met Gala 2024: Ko se nije pojavio, a ko je rekao da se više nikada neće odazvati – ali ipak jeste?

Met Gala 2024: Ko se nije pojavio, a ko je rekao da se više nikada neće odazvati – ali ipak jeste?

Kao i svakog prvog ponedeljka u maju, sva pažnja biva usmerena na jedan događaj. Naravno, u pitanju je Met Gala, koja na istom mestu okuplja najznačajnije ličnosti iz svih sfera javnog života. Samim tim, glumci, pevači, sportisti i mnogi drugi na jedno veče postaju nosioci kreacija koje potpisuju najpoznatiji dizajneri, a koje nastaju na osnovu zadate tematike. Ovaj put, glavna tema bila je The Garden Of Time.

Inspirisana istoimenom novelom koju je 1962. godine napisao J. G. Ballard, ona se nadovezala na aktuelnu izložbu Sleeping Beauties: Reawakening Fashion u Muzeju umetnosti Metropolitan. Kao i uvek, neke zvanice su ispoštovale temu, druge modu, dok su treće izazvale nešto oštriji modni sud. Takođe, uprkos postojanju spiska zvanica, mnoge je rastužila činjenica da se nisu pojavile Rihanna, Blake Lively i Anya Taylor Joy. Ipak, bilo je još nekoliko iznenađenja kada su u pitanju gosti.

A$AP Rocky, Rihanna
A$AP Rocky, Rihanna

Where are the A listers?

Kao i svake godine, gotovo uvek postoji lista onih osoba koje bismo najviše voleli da vidimo na Met Gali. Pored već navedenih ličnosti, koje su regularne Met Gala zvanice, na ovogodišnjem događaju nisu se pojavile ni pevačice Katy Perry i Lady Gaga. Ipak, razloga za odbijanje poziva je mnogo. Pojedini su jednostavno imali previše obaveza ili trenutno rade na novim projektima. Sa druge strane, Rihanna je događaj propustila zbog prehlade.

Takođe, kada su u pitanju nekadašnje zvanice, sa Met Gale izostali su Taylor Swift, Jared Leto, Anne Hathaway, Kristen Stewart, Harry Styles i drugi. Međutim, bilo je i onih koji su se pojavili posle nekoliko godina. Jedna od takvih ličnosti je i glumica Meg Ryan, koja se na ovom događaju pojavila prvi put od 2001. godine.

No boyfriends allowed

Sa druge strane, pojedine je iznenadila činjenica da se nije pojavio ni Ben Affleck, uprkos tome što je Jennifer Lopez bila jedna od ovogodišnjih domaćina, odnosno co-chair. Kada su u pitanju momci i muževi, nije se pojavio ni Austin Butler, koji je momak Kaie Gerber, kao ni Bradley Cooper koji je u vezi sa Gigi Hadid. Takođe, nije se pojavio ni Timothée Chalamet, ali sa druge strane Kylie Jenner jeste. Upravo zbog toga, mnogi su postavili šaljivo pitanje: Da li je momcima ovaj put bio zabranjen pristup?

Naravno, bilo je i izuzetaka. Među parovima koji su se pojavili zajedno našli su se Sabrina Carpenter i Barry Keoghan, te Dove Cameron i Damiano David. Pored njih, pažnju su privukli Nicole Kidman i Keith Urban, kao i par koji čine Kieran Culkin i Jazz Charton.

Met Gala debuts

Ipak, bitno je naznačiti i da je pojedinima ovo bila prva Met Gala. Među njima su se našli Tyla, Ayo Edebiri, Taylor Russell, Da’Vine Joy Randolph i mnogi drugi. Međutim, najveće iznenađenje predstavlja činjenica da je ovo bila prva Met Gala i za Pamelu Anderson. Upravo one našle su se među ličnostima koje su nas svojim modnim izborima i stilskim igricama oduševile, te se nadamo da ćemo ih na popularnom događaju gledati i u predstojećim godinama.

Met Gala
Pamela Anderson

Never say never

Naposletku, za neke je jedno od najvećih iznenađenja bilo pojavljivanje Demi Lovato. Glumica i pevačica bila je gošća Met Gale nakon punih osam godina, a u međuvremenu je u više navrata pričala o tome kako je ovaj događaj za nju predstavljao loše iskustvo.

Smatrajući da se ne uklapa u celokupnu atmosferu, 2016. godine je u opisu fotografije na Instagramu na kojoj deluje neraspoloženo napisala: Pretty much summed up my first and probably last Met. Ipak, sada je izjavila da se psihički oseća mnogo bolje, te da se raduje novim projektima u budućnosti.

Učitati još
Zatvori