Ni Samba ni Gazelle – sada se nosi ovaj model adidas patika
Ni Samba ni Gazelle – sada se nosi ovaj model adidas patika

Ni Samba ni Gazelle – sada se nosi
ovaj model adidas patika

Dobro ne možemo reći da su adidas Samba patike prošlost i da ih više nećemo nositi, jer to ne bi bilo tačno. Isto važi i za Gazelle, pa čak i Campus koje su preplavile TikTok i doživele svoj revival ovog proleća. Ali, to ne znači da nema mesta za još jedan model kultnih adidas patika koje polako ali sigurno preplavljuju naš Instagram explorer. Reč je o adidas Handball Spezial modelu patika koji dodajemo na našu prvu sledeću shopping listu. Za razliku od Samba koje je do nedavno bilo nemoguće naći na našem tržištu, adidas Spezial modela ima u ponudi.  Izdvojili smo naše favorite za ovu sezonu.

Povratak 80-ih

Zapravo model Handball Spezial sada je doživeo svoj revival, te se iz adidasovih arhiva vraća na velika vrata. Prvobitno dizajnirane kao patika za rukomet 1979. godine, adidas Spezial ima bogatu istoriju koja nas vraća u atletske dvorane. Tačnije na terene za rukomet krajem 70-ih. Početkom 80-ih sa terena izlaze na ulice, najpre u Nemačkoj, a posle i Velikoj Britaniji gde su tih godina bile izuzetno popularne. I tu i ostaju sve do danas. Nekad u manjoj ili većoj meri naročito kod onih koji su fan retro estetike. Osim toga, adidas Spezial su postale pravi clasic patike u svetu patika.

adidas Handball Spezial danas

Nakon što su stekle popularnost, adidas Spezial model patika je uspeo da zadrži svoj status bezvremenskog klasika. Od 2015. liniju vodi Gary Aspden, britanski modni dizajner i stručnjak za brendove. Poslednjih godina, Aspden je lansirao nekoliko bezvremenskih kolekcija pod imenom Spezial u adidasu. Poslednja reinkarnacija javlja se u vidu adidas Handball Spezial patika. Predstavlja se u casual klasici 80-ih, ali u novim svežim bojama (prljavoroze je naš favorit!). Od prevrnute brušene kože sa kontrasnim detaljima od glatke kože u vidu prepoznatljive tri linije i ruba pete i dobro poznatim (i omiljenim) gumenim džonom, ovaj klasičan adidas retro dizajn lako se kombinuje uz sve.

Učitati još
Zatvori