Butler i Keoghan zajedno u novoj mini-seriji koju iščekujemo
Butler i Keoghan zajedno u novoj mini-seriji koju iščekujemo

Butler i Keoghan zajedno u novoj
mini-seriji koju iščekujemo

U jeku je sezona dodela nagrada. Tokom sveopšteg osvrtanja na filmska i televizijska ostvarenja u prethodnoj godini, iznenadila nas je vest o novoj mini-seriji, Masters of the Air, koja u petak stiže na streaming platformu AppleTV+.

Reč je o seriji Masters of the Air čiju produkciju potpisuju legendarni Steven Spielberg i Tom Hanks, a koju je napisao i režirao John Orloff. Pažnju nam je privukla i činjenica da se u glavnim ulogama nalaze proslavljeni glumci Austin Butler i Barry Keoghan.

Prethodna godina pokazala se izuzetno uspešnom za obojicu glumaca, a sve se čini da će se taj trend preliti i u ovu godinu.

Ratna priča

Masters of the Air je serija koja se temelji na istoimenoj knjizi Donalda Milera. Priča prati petoricu američkih pilota koji su se borili u Drugom svetskom ratu. Njihova bombaška jedinica poznata je i kao Krvava stota zbog velikih gubitaka u borbenim misijama.

Ako je sudeći po traileru, čeka nas vrhunska holivudska produkcija koju je omogućio budžet od čak 250 miliona dolara. Fenomenalni zvučni efekti i kamera viđeni u traileru već su nas podsetili na vizuelno fantastične filmove Christophera Nolana, ovogodišnjeg rekordera u broju Oskar nominacija za film Oppenheimer.

Pred samu premijeru, AppleTV+ objavio je i sneak peek u prvu epizodu.

Masters of the Air / YOUTUBE SCREENSHOT

Oscar-worthy kasting

Austin Butler, koji se proslavio titularnom ulogom u filmu Elvis, hitu Baza Luhrmanna, tumači majora Clevena. Ovo će ujedno biti i druga saradnja Toma Hanksa i novog Zlatnog dečka Holivuda.

Sa druge strane, Barry Keoghan je u žiži javnosti zbog uloge u kontroverznom filmu Saltburn. Iako (na iznenađenje mnogih) nije nominovan na ovogodišnjim Oskarima, Barry se podigao na sam vrh holivudske A-liste.

U ostalim ulogama gledaćemo Calluma Turnera (novog dečka Dua Lipe), Nate Manna, Anthony Boylea, Rafferty Lawa (sina Jude Lawa, btw) i druge.

Prve dve epizode ove mini-serije pojaviće se 26. januara, nakon čega će do sredine marta izlaziti jedna epizoda nedeljno.

Foto: Instagram @appletv, @barrykeoghan / YouTube Screenshot @appletv

Učitati još
Zatvori