Na Netflix stiže nova mini-serija Lene Dunham, glumačkoj postavki pridružuje se Emrata
Na Netflix stiže nova mini-serija Lene Dunham, glumačkoj postavki pridružuje se Emrata

Na Netflix stiže nova mini-serija Lene Dunham, glumačkoj postavki pridružuje se Emrata

Lena Dunham je scenaristkinja, rediteljka i glumica koja se proslavila čuvenom serijom Girls čijih su šest sezona među najgledanijim na streaming platformi HBO. Komedija Girls je rezonovala sa publikom zbog realističnog prikaza života devojaka u dvadesetim (u Njujorku). Serija je takođe proslavila glumca Adama Drivera, a Lenu Dunham postavila na sam vrh poželjnih scenaristkinja, posebno kada je reč o komediji. Nakon uspeha ove serije, Lenu smo zapazili u glumačkim ulogama u Tarantinovom filmu Once Upon a Time… In Hollywood i seriji American Horror Story. Višestruko nominovana za nagradu Emmy, Dunham se sada vraća u rediteljsku stolicu i to sa serijom Too Much. Reč je o komediji koja će se (uskoro) pojaviti na platformi Netflix.

Iz Njujorka u London

Serija Girls je, prema mišljenju mnogih, ispunila prazninu koju je ostavila kultna Sex and the City. Četiri drugarice u Njujorku je gotovo uvek dobitna (i plodonosna) kombinacija scenarista i reditelja. Toga je očito svesna i Lena Dunham, iako ovoga puta samo manji deo serije postavlja u Veliku jabuku.

U novoj seriji Too Much putujemo u London gde pratimo Felixa i Jessicu. Jessica je njujorška radoholičarka od tridesetak godina. Nakon raskida dugogodišnje veze, ona se seli iz Njujorka u London sa ciljem da bude single. Ipak, nedugo po dolasku u novi grad ona upoznaje Felixa, šarmantnog (i emotivno nedostupnog) muzičara.

Felixa tumači proslavljeni glumac iz serije The White Lotus, Will Sharpe, dok Jessicu igra Megan Stalter, koja je zapaženu ulogu ostvarila u seriji Hacks. Serija Too Much zamišljena je kao ex-pat metropolska romantična komedija, a ključno pitanje koje postavlja je – da li Amerikanci i Britanci pričaju istim jezikom? Sa deset epizoda u trajanju od 30 minuta, čeka nas, po svemu sudeći, novi bingeworthy užitak.

Manekenka ponovo na malim ekranima

Vest o novoj seriji Too Much odjeknula je kada je rad na istoj potvrdila manekenka i glumica Emily Ratajkowski, poznata kao Emrata. Nakon što se nedavno pojavila u spotu Travisa Scotta, Emily je novom objavom na Instagramu potvrdila rad na ovom projektu. Prema nezvaničnim informacijama, ona će tumačiti Felixovu bivšu devojku Polly koja je sušta suprotnost Jessice. Iako prva televizijska, saradnja Emrate i Lene Dunham nije novina. One su bliske prijateljice, a zajednički su snimile i video esej za Vogue. U njemu je Emily ozvaničila svoju prvu trudnoću, u oktobru 2020. godine.

Lena Dunham na seriji Too Much sarađuje i sa suprugom Luisom Felberom, koji na ovom projektu potpisuje muziku. Osim Lene i Luisa, među producentima su i Tim Bevan i Eric Fellner koji stoje iza kultnih filmova Notting Hill i Love, Actually.

@emrata
@emrata

Foto: Instagram @lenadunham / @emrata / @girlshbo

Učitati još
Zatvori