Emmy nagrade: U najvažnijoj televizijskoj noći dominacija serija „The Bear“ i „Succession“
Emmy nagrade: U najvažnijoj televizijskoj noći dominacija serija „The Bear“ i „Succession“

Emmy nagrade: U najvažnijoj televizijskoj noći dominacija serija „The Bear“ i „Succession“

Nakon što je sezona dodela nagrada odložena zbog glumačkog štrajka, ista je obeležila početak 2024. godine, sa dodelama Golden Globes i Critics Choice Awards. Nakon filmova, fokus je prešao na televiziju i njenu najvažniju noć – dodelu Emmy’s nagrada.

Šest trofeja za Succession

Drama o bogatim naslednicima i njihovom ocu, medijskom mogulu Loganu Roju apsolutni je ovogodišnji pobednik. Succession je tako osvojio čak šest trofeja, među kojima i one za Najbolju seriju, Najbolju glumicu (Sarah Snook) i Najboljeg glumca (Kieran Culkin). Trofej za Najbolju sporednu mušku ulogu osvojio je (spoiler alert) konačni naslednik Tom Wambsgans, odnosno engleski glumac Matthew Macfadyen, a epizoda Konorovog venčanja proglašena je za onu sa najboljim scenarijom i režijom.

Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin / Succession

The Bear komedija godine

Isti broj trofeja, njih šest, osvojila je i komedija godine – serija The Bear, koja je zapaženi uspeh ostvarila i na Zlatnim globusima. Dokaz o savršenom kastingu je i činjenica da je trofeje podiglo čak troje glumaca donekle male glumačke postave – Jeremy Allen White, Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach i to za najbolju glavnu mušku ulogu, najbolju sporednu glumicu i glumca.

Abby Elliott, Oliver Platt, Edwin Lee Gibson, Liza Colon-Zayas, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Jeremy Allen White, Lionel Boyce i Matty Matheson / The Bear

Beef – najbolja antologijska serija

Veliko veče bilo je i za Netflixovu seriju Beef, koja je osvojila pet nagrada. U režiji Lee Sung Jin-a, Beef je proglašena najboljom antologijska serijom, dok su glumci Ali Wong i Steven Yeun osvojili zlatne statue u istoj kategoriji, a za glavne glumce.

Ekipa serije Beef

I još…

Ovogodišnje Emmy’s obeležile su i nagrade za Najbolji variety specijal, koja je pripala Eltonu Johnu za specijal Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium, a The Daily Show with Trevor Noah proglašen je za Najbolji talk show.

Svedočili smo i velikom reunion-u glumačke postave kultne serije The Sopranos, koja je nedavno obeležila 25. godišnjicu. Fanove ovog ostvarenja obradovaće vest da je platforma HBO najavila objavljivanje kolekcije od čak pet sati nikad viđenog contenta i behind-the-scenes sadržaja, kao i 15 obrisanih scena.

Jennifer Coolidge se u urnebesnom pobedničkom govoru za najbolju sporednu žensku ulogu osvrnula na svoju ikoničnu ulogu nesrećne bogatašice Tanye McQuoid u seriji The White Lotus, te zahvalila „svim zlim gejevima“, a emocije su probuđene i tribute-om za Matthew Perry-ja, čuvenog Chandler Binga iz serije Friends, koji je preminuo u oktobru 2023. godine, kao i za glumce Andre Braugher i Suzanne Somers, poznate po serijama Brooklyn Nine-Nine i Three’s Company.

Jennifer Coolidge / The White Lotus

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori