Filmski maraton: Romantične komedije koje želimo da nam se dese ove jeseni
Filmski maraton: Romantične komedije koje želimo da nam se dese ove jeseni

Filmski maraton: Romantične komedije koje
želimo da nam se dese ove jeseni

Sigurno da je bezbroj filmova koje smo za života pogledali, a za koje (barem pritajeno) nismo pomislili: „ah, kad bi se nama desilo ovako nešto!“ Za ovaj filmski maraton biramo romantične komedije koje bude upravo takav osećaj.

How to Lose a Guy in 10 Days

Kao novinarke, ne možemo, a da ne priznamo da smo barem jednom zamišljale da nas uredništvo uputi na zadatak poput onog koji dobija Kate Hudson u filmu How to Lose a Guy in 10 Days. Njenim angažmanom istraživačko novinarstvo izmešteno je na jedan sasvim novi nivo, pa zato – pre svega iz profesionalnih razloga – maštamo o tako nečemu. Kako se takvom poslovnom izazovu nadamo i ove jeseni, dok čekamo da se pojavi potencijalni predmet našeg eksperimenta, ništa nas ne sprečava da (još jednom) pogledamo kako je to Kate uradila kada je upoznala lika kojeg tumači Matthew McConaughey. I hvatamo beleške!

Crazy, Stupid Love

Ako nas je Crazy, Stupid Love nečemu naučio, to je da ljubav ne zna za godine – ni mnoge druge prepreke sa kojima se susreće Steve Carrell u želji da povrati svoju suprugu. A tu je i Ryan Gosling. On i Emma Stone potencijalno su jedan su od poslednjih glumačkih parova u Holivudu koji je u više navrata tumačio romantične partnere, a ova komedija samo je argument više da bi saradnju trebalo da ponove (drugi je, razume se, La La Land). Njih dvoje zajedno, uz Julienne Moore i neprevaziđenog Carrella, osim što će vratiti veru u ljubav, nasmejaće vas onako kako samo holivudske komedije iz 2010-ih to mogu.

Notting Hill

Razume smo da bismo bilo koju romantčnu komediju iz 90-ih koju predvodi Hugh Grant rado oživeli u stvarnom životu. Ovog puta, biramo da to bude Notting Hill. Jer, ko se ne bi zaljubio u šarmantnog, pomalo stidljivog i nespretnog, ali pre svega duhovitog prodavca u londonskoj knjižari? Znamo da mi verovatno bismo, a kako se ispostavlja, to može da se desi čak i najvećim holivudskim zvezdama, u ovom slučaju slavnoj junakinji koju tumači Julia Roberts. Osim što nudi jednu od najreprezentativnijih romantičnih komedija 90-ih kakve se više ne prave, Notthing Hill nudi i magiju britanskog humora u svom najboljem izdanju. A ko ne bi želeo tako nešto ove jeseni?

NOTTING HILL, Julia Roberts, Hugh Grant, 1999, in the movie theater

When Harry Met Sally

Sa londonskih ulica, selimo se u Njujork i njegovo najbolje i najromantičnije izdanje – ono jesenje. U Velikoj jabuci je sve moguće, čak i da se zaljubite u osobu koja vam se isprva nije nimalo dopala. Kako je to moguće, znaju samo Billy Crystal i Meg Ryan u filmu When Harry Met Sally. Ipak, kao kralj sarkazma i kraljica romantičnih komedija, ovaj par pronalazi način da nas zavede, očara i pretvori u (i dalje pomalo cinične) romantike kakvi nikada nismo mislili da ćemo postati.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori