Adam Driver i Penelope Cruz na velikom platnu: Film „Ferrari“ stigao u domaće bioskope
Adam Driver i Penelope Cruz na velikom platnu: Film „Ferrari“ stigao u domaće bioskope

Adam Driver i Penelope Cruz na velikom platnu: Film „Ferrari“ stigao u domaće bioskope

Nakon što je film Ferrari debitovao na Filmskom festivalu u Veneciji, u američke bioskope je stigao 25. decembra, a u britanske 26. decembra 2023. godine. Dobra vest za domaću publiku je da se film nalazi i na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. Stoga, ne propustite priliku da ostvarenje koje prikazuje Enza Ferrarija u tumačenju Adama Drivera, a Penelope Cruz kao njegovu suprugu pogledate na velikom platnu.

CineStar/ Blitz Film

Pre više od godinu dana isplivale su prve fotografije sa snimanja dugonajavljivanog biografskog filmskog ostvarenja Ferrari. Adam Driver pojavio se na ulicama Italije u skoro neprepoznatljivom izdanju tumačeći ulogu italijanskog trkača i osnivača trkačkog tima Scuderia Ferrari, a u avgustu smo pogledali i trailer za projekat Michaela Manna koji iščekujemo dugo s obzirom na to da se savremena verzija tima Formule 1 konačno vratila na scenu i popularizacija Ferrarija neprestano raste. Charles Leclerc i Carlos Sainz su i više nego zaslužni za poziciju koju trenutno uživa italijanski tim i nakon niza neuspešnih godina, dva trkača ponovo su dovela Ferrari do podijuma.

CineStar/ Blitz Film

Ferrari, Ferrari

Adam Driver kao Enzo Ferrari i Penelope Cruz kao njegova supruga, Laura Ferrari pojavljuju se u filmskom ostvarenju genijalnog reditelja Michaela Manna koji je ček četiri puta bio nominovan za Oskara. Scenario je napisan po uzoru na roman Enzo Ferrari: The man, the Cars, the Races, the Machine, a adaptirao ga je Troy Kennedy Martin, koji je ujedno i scenarista filma Italian Job. Radnja filma smeštena je u period leta 1957. godine.

Podsećamo, Michael Mann je takođe reditelj filma slične tematike Ford v Ferrari iz 2019. godine u kojem glavne uloge tumače Matt Damon i Christian Bale za kojeg kažu da je odbio ulogu u novom biografskom filmu.

Adam Driver pokazao je svoj talenat u filmu House of Gucci kao jedna od retko dobro odigranih ulogu u filmu i to tumačeći lik Maurizia Gucci italijanskog modnog mogula. Prema tome, predvideli smo da mu uloga još jednog uticajnog Italijana neće teško pasti, te da će na realističan način prikazati karakter Enza Ferrarija. Prvi kadrovi potvrdili su u korist naše postavljene teze, a kako izgleda celokupna ekranizacija, ne propustite priliku da pogledate u domaćim bioskopima.

Foto: CineStar Cinemas /Blitz Film, Profimedia, Instagram (@ferrarithemovie, @lorenzosipstih, @michaelmannofficial)

Učitati još
Zatvori