Za one koji ne vole da prate serije iz sezone u sezonu
Za one koji ne vole da prate serije iz sezone u sezonu

Za one koji ne vole da prate
serije iz sezone u sezonu

Iako volimo pratiti iste likove kroz nekoliko sezona i godina, često su nam neke od najboljih serija antologijske serije. Odnosno, one koje imaju nepovezane sezone. Nekad seriju čini još uzbudljivijom što to kad je završimo ne znamo koji likovi nas čekaju u sledećim sezonama. Zato smo danas izdvojili najbolje antologijske serije koje bi trebalo pogledati.

antologijske serije

True Detective

True Detective jedna je od najpoznatijih i najhvaljenijih serija zadnjih nekoliko godina. To je kriminalistička serija koja u svakoj sezoni prati drugi kriminalistički slučaj. Kada je prva sezona sa Matthewom McConaugheyjem i Woodyjem Harrelsonom izašla postala je instant hit. Druga sezona, u kojoj su takođe glumile svetske zvezde Colin Farrell, Rachel McAdams i Vince Vaughn, nije bila jednako dobro prihvaćena. Treća sezona sa dvostrukim oskarovcem Mahershalom Alijem vratila je radnju na tragu prve i oduševila fanove, a u januaru nam stiže i četvrta sezona s Jodie Foster.

antologijske serije

Black Mirror

Black Mirror je Netflixova antologijska serija koja istražuje uvrnuti multiverzum visoke tehnologije u kojem se sudaraju najveće ljudske inovacije i najmračniji instinkti. Serija je stekla ogromnu popularnost, a svaka epizoda je za sebe. To znači da Black Mirror ne morate pratiti po redu kako idu epizode, nego slobodno možete birati koju želite gledati. Njena popularnost rezultirala je s pet izvrsnih sezona i jednim interaktivnim filmom na Netflixu u kojem vi birate radnju. Onda je ove godine, četiri godine nakon pete sezone, stigla i dugoočekivana šesta. Naše utiskee šeste sezone možete pročitati ovde, a ako još niste otkrili čari Black Mirrora, vreme je da je pogledate.

antologijske serije

The White Lotus

The White Lotus u seriji predstavlja luksuzni resort koji postoji u nekoliko država. Svaka sezona smeštena je u drugoj državi i resortu te sa drugim likovima. Jedina konstanta je lik bogatašice Tanye koju glumi urnebesna Jennifer Coolidge koja je i za tu ulogu dobila i nagradu Emmy i Zlatni globus. Sama serija prati razne goste i zaposlene u resortu, u rasponu od nedelju dana. I prva i druga sezona su crne komedije, a svaki put završi se tragedijom. Nakon Hawaiia i Italije, treća sezona snima se na Tajlandu.

antologijske serije

American Horror Story

American Horror Story jedna je od najdugovečnijih antologijskih serija. Traje već više od deset godina, te ima 12 sezona od kojih je zadnja izašla krajem septembra, a jednu od glavnih uloga ima i Kim Kardashian. American Horror Story je antologijska serija usresređena na različite likove i lokacije, prikazujući različite aspekte horora. Puno poznatih lica glumilo je u nekoliko različitih sezona poput Sare Paulson, Evana Petersa, Jessice Lange, Kathy Bates, Angele Basset, Emme Roberts, Lady Gage i mnogih drugih.

antologijske serije

Fargo

Antologijska serija Fargo koja je krenula sa emitovanjem 2014. godine, proizašla je iz istoimenog filma braće Coen. Serija prati razne hronike prevare, spletki i ubistava oko smrznute Minnesote. Sve te priče misteriozno vode, na jedan ili drugi način, u grad Fargo u saveznoj državi Severnoj Dakoti. Reč je o krimi trileru, a do sad je izašlo četiri sezone. Nakon tri godine pauze, ovog meseca ćemo dobiti i petu koja će ujedno biti i poslednja. U Fargu su značanje uloge ostvarili Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Ewan McGregor, Chris Rock i mnogi drugi.

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori