Journal preporuka: Filmovi koje ovog vikenda treba da pogledate u bioskopima
Journal preporuka: Filmovi koje ovog vikenda treba da pogledate u bioskopima

Journal preporuka: Filmovi koje ovog vikenda
treba da pogledate u bioskopima

Filmovi i januar, ima li bolje kombinacije? Dok tokom radne nedelje obično biramo da film pogledamo sa kauča, vikend služi kao odlična prilika za gledanje filmskih ostvarenja na bioskopskom platnu.

Od novih, do filmova iz 1970-ih, od blockbustera do evropske i japanske kinematografije – ovog vikenda u Beogradu bismo želeli da stignemo na sve. Izbora je mnogo, a ovo su naši favoriti koje nikako ne bi trebalo da propustite.

Perfect days, r. Wim Wenders

Ukoliko već niste, sada je idealna prilika da odete u bioskop i pogledate Perfect days. Film nemačkog reditelja Wim Wendersa ove godine nominovan je i za Oskara za najbolji strani film. Perfect days prati Hirajamu, čistača toaleta u Tokiju. Zadovoljan svakodnevnom rutinom i jednostavnim životom, Hirajama uživa u muzici i knjigama.

Perfect days je postigao veliki uspeh na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma i bio je jedan od nekolicine filmova koji su dobili dodatni termin. Popularnost filma zadržala se i dva meseca nakon srpske premijere. Dok čekamo novi Wendersov film koji će otvoriti šesti DOK, projekciju filma Perfect days (ponovo) gledamo u MTS dvorani.

Perfect Days

Wonka, r. Paul King

Timothée Chalamet ostao je bez Zlatnog globusa za izvedbu mladog Willy Wonke, no film Wonka ipak zaslužuje vašu pažnju. Ovaj nesvakidašnji mjuzikl inspirisan je čuvenim likom iz romana Čarli i fabrika čokolade, a nakon nekoliko filmskih adaptacija, priča Paula Kinga donosi avanture mladog Vonke. Iako je naišao na pomešane reakcije kritike i publike, prve januarske nedelje nesumnjivo su dobar trenutak za opuštanje u razigranim i duhovitim trenucima fiktivnog sveta čokolade i slatkiša. Dodatan razlog je i izvanredna glumačka postavka, koju čine neki od najvrsnijih britanskih glumaca – među njima su Olivia Colman, Hugh Grant i Rowan Atkinson.

Wonka / IMDb

New York, New York, r. Martin Scorsese

Jugoslovenska kinoteka ove nedelje priređuje ciklus FEST-ovskih filmova u čast čuvenom februarsko/martovskom festivalu. U okviru vikend programa, u Muzeju Kinoteke biće prikazani filmovi Blue Velvet, The Hunger i New York, New York. Mi izdavajamo čuvenu njujoršku muzičku dramu Martina Scorsesea iz 1977. godine. Glavne uloge tumače Robert DeNiro i Liza Minnelli, a film se daje u dva termina, u subotu i nedelju.

The Hunt, r. Thomas Vinterberg

The Hunt, film čuvenog danskog reditelja, biće prikazan večeras u Novom bioskopu Zvezda. The Hunt je intrigantan i potresan film o tome kako izgleda život kada ti okolina nacrta metu, a glavnu ulogu tumači fenomenalni Mads Mikkelsen.

Kvalitetne filmove u Zvezdi gledaćemo i u ostatku vikenda. Tako će u subotu igrati film John Wick, nakon kog će uslediti rok svirka Simone Sićović. U nedelju je na repertoaru misterija Manhunter iz 1986, u režiji Michael Manna.

the hunt / IMDb

Foto: IMDb / PR MCF / Instagram (@jugoslovenskakinoteka, @novibioskopzvezda)

Učitati još
Zatvori