Jennifer Aniston decenijama održava fit izgled – saznali smo i kako
Jennifer Aniston decenijama održava fit izgled – saznali smo i kako

Jennifer Aniston decenijama održava fit
izgled – saznali smo i kako

Jennifer Aniston važi za jednu od ličnosti javne scene koja je oduvek bila loud & proud kada je reč o wellness i fitness rutini. Njene kolege iz kultne serije Friends slavno su izjavile kako je Jennifer deset godina jela istu salatu za ručak svakog dana, što je potvrdila i sama glumica.

Speaking of Friends – da li znate kako je frizura Rachel Green postala viralni trend? Jennifer neretko na svom Instagram nalogu objavljuje i video snimke svojih intenzivnih treninga, te je dokaz da bez truda i rada nema ni dobre kondicije i izgleda. Istražili smo kako njena fitness rutina zaista izgleda – i sa vama detalje delimo u nastavku.

jennifer aniston trening
Jennifer Aniston / profimedia

Diet & discipline

Jennifer Aniston zagovornica je clean stila života kada je ishrana u pitanju. Ona je verna svojim navikama i rutini, a zna i šta njenom telu prija, a šta ne. Takvom feel good mantrom vodi se u svim aspektima života – od karijere i ljubavnog, preko segmenta života koji se tiču ishrane i treninga. Tipičan jelovnik slavne glumice izgleda ovako. Jutro započinje uz jabukovo sirće pomešano sa vodom sobne temperature. Kako kaže, ovo je odličan trik za dobru probavu. Potom Jennifer pije kafu – čiji je veliki fan. Izbor obroka u jutarnjim časovima uglavnom pada na avokado i jaja, ali glumica voli i ovsenu kašu.

Kada je on the go, Jennifer voli da pije i smoothie napitke. Njen omiljeni smoothie je kombinacija banane, borovnica, višanja, stevije, kakao praha i nekog povrća. Dodatni health boost postiže uz kolagen u prahu, koji je odličan za zdravlje kostiju, kao i za inside-out glow. Kada dođe vreme ručka, što je za Jennifer između jedan i dva popodne, odlučuje se za povrće sa nekom vrstom proteina. Iako je fan svog povrća, Jennifer je izjavila da je jedino što ne voli – cvekla.

Za užinu Jennifer jede jabuku sa bademovim puterom ili kokice. Večera – isto kao i ručak. Povrće i protein su dobitna kombinacija, ukoliko se Jennifer pita. Vikendima se glumica opusti, te tada naručuje pizzu, burger ili pastu. Još jedan trik Jennifer Aniston jeste voda – i to mnogo nje tokom dana.

Train hard & meditate

Jennifer Aniston vodi aktivan život. Ipak, glumica je otkrila da je promenila fitness rutinu nakon što je na snimanju imala manju povredu leđa. Nakon toga se okrenula tipu treninga poznatom kao Pvolve. Pvolve je skraćenica za Personal Evolution i podrazumeva vežbe manjeg intenziteta, fokusiranih na koriščenje elastičnih traka i lopti. Zbog potrebne ravnoteže i korišćenja manjih mišića, efekti Pvolve tipa treninga su brzi i efektni. Tako, Jennifer kaže, u dvadeset minuta treninga postiže rezultate kakve je nekada sa treninzima dugih sat vremena.

Ljubiteljka je i slidersa, odnosno tanjira, koji podjednako treniraju gornji i donji deo tela. Što se kardija tiče, Jennifer, koja je u februaru napunila 55 godina, kaže da je zbog kolena prestala da praktikuje intenzivne kardio treninge. Sada Pvolve vežbe voli da kombinuje sa pilatesom. Takođe, fan je i joge, koja joj pomaže da se opusti nakon napornog dana.

Foto: Pvolve / Profimedia / Instagram (@jenniferaniston)

Učitati još
Zatvori