Damiano David je (i dalje) ultimativni crush – a ko je njegova devojka Dove Cameron?
Damiano David je (i dalje) ultimativni crush – a ko je njegova devojka Dove Cameron?

Damiano David je (i dalje) ultimativni crush – a ko je njegova devojka Dove Cameron?

Nakon pobede na Pesmi Evrovizije 2021. godine, italijanski bend Måneskin stekao je svetsku slavu. Njegovi članovi vrlo brzo postali su miljenici publike širom sveta, a kao što to obično biva kada su u pitanju bendovi – svako je odabrao svog omiljenog člana. Ipak, među njima se izdvojio Damiano David, što nije nimalo začuđujuće sa obzirom na činjenicu da je on frontmen grupe, te ujedno i njeno zaštitno lice.

Kada se našao u žiži interesovanja, fanovi su postali zainteresovani za svaki detalj njegovog života. To se odnosilo na profesionalnu i privatnu sferu, a samim tim i ljubavni život. Iako mu je Giorgia Soleri bila dugogodišnja devojka, on je u junu 2023. godine potvrdio da njih dvoje više nisu zajedno. Samo nekoliko nedelja kasnije, Dove Cameron je prvi put uočena na koncertu benda Måneskin, a već u novembru viđena je u društvu pevača.

Ovog februara, par je došao zajedno na Pre-Grammy party. Tom prilikom, oni su zaljubljeno pozirali pred kamerama. U jednom momentu je čak pao i prvi javni poljubac. Posledično, kako je njihova veza postajala sve ozbiljnija, mnogi su se zapitali ko je ona. Sa druge strane, nekima je njeno ime odavno dobro poznato.

Dove Cameron & Damiano David / Profimedia
Dove Cameron & Damiano David / Profimedia
Dove Cameron & Damiano David / Profimedia
Dove Cameron & Damiano David / Profimedia

Ko je Dove Cameron?

Iako bi se fanovi popularnog pevača u Evropi zapitali ko je Dove Cameron, oni u Sjedinjenim Američkim Državama možda bi postavili drugo pitanje: Ko je Damiano David? Ipak, činjenica je da je zbog popularnosti muzičkog takmičenja u kom je odneo pobedu mnogi danas znaju ko je on. Sa druge strane, ukoliko niste ljubitelji američke kinematografije, pre svega one koje potpisuje Disney Channel, ime Dove Cameron vam je verovatno nepoznato.

Dove Olivia Cameron stekla je popularnost zahvaljujući seriji Liv and Maddie. Ona se emitovala na Disney kanalu u periodu od 2013. do 2017. godine, a u njoj je tumačila dualnu ulogu. Odnosno, istovremeno je tumačila i Liv i Maddie Rooney koje su bile sestre bliznakinje. Iako ju je ova serija proslavila, Dove Cameron počela se baviti glumom još sa osam godina, i to u lokalnom pozorištu.

Nakon toga, pojavila se u nizu drugih televizijskih ostavarenja. Neka od njih su Cloud 9, Austin & Ally i DescendantsTakođe, tokom karijere glumila je u sedam filmova – šest komedija i jednom psihološkom trileru, koji još uvek nije izašao.

Nakon glume – muzička karijera

Dove Cameron je razvijala svoju muzičku karijeru paralelno sa glumačkom. To se ogledalo u brojnim mjuziklima čiji je bila deo, a korak dalje napravila je 2018. godine. Tada je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Disruptor Records, a vremenom je počela i da objavljuje obrade popularnih pesama na svom YouTube kanalu. Tokom 2022. godine objavila je singl Boyfriend koji je ubrzo postao viralan na Tik Tok-u i koji se našao na brojnim muzičkim top listama. Iste godine je na dodeli MTV Video Music nagrada osvojila onu u kategoriji Best New Artist

U 2022. i 2023. godini objavila je nekoliko solo pesama i kolaboracija, a u decembru prošle godine izašao je njen prvi studijski album pod nazivom Alchemical: Volume 1On je opisan kao kombinacija pop, alt-pop i goth-pop žanrova. Takođe, na njemu su ne našle balade, ali i pesme koje spadaju pod elektronsku dance muziku.

Ipak, ona je tokom karijere radila i na sasvim drugačijim projektima. Jedan od njih je i kolaboracija sa kompanijom Privé Revaux. U sklopu nje je u oktobru 2019. godine nastala kolekcija naočara za sunce inspirisana omiljenim bojama i trendovima ove glumice i pevačice.

Usponi, padovi i privatan život

Dove Cameron je u poslednjih nekoliko godina aktivna i na društvenim mrežama. Upravo putem njih ona javno govori o različitim problematikama sa kojima se suočavala kao što je, na primer, disforija. Ipak, kroz Instagram deli sa fanovima svoju svakodnevicu, te različite promene, novine i neretke transformacije koje se tiču njenog izgleda i boje kose.

Pre italijanskog pevača, ona se dovodila u vezu sa drugim ličnostima iz javnog života. Neki od njih su Ryan McCartan i Thomas Doherty. Ipak, sudeći po fotografijama, čini se da ona i Damiano David trenutno uživaju u skladnom odnosu. 

Foto: Profimedia, Instagram (@dovecameron)

Učitati još
Zatvori