Otkrivamo proizvode i trikove sa kojima bez farbanja dolazimo do svetlije kose
Otkrivamo proizvode i trikove sa kojima bez farbanja dolazimo do svetlije kose

Otkrivamo proizvode i trikove sa kojima bez
farbanja dolazimo do svetlije kose

Promena sezona neretko u nama budi i želju za promenom frizure. Sa toplim mesecima, kod mnogih se prirodno javlja želja za svetlijom kosom i pramenovima. Ipak, znamo koliko je farbanje štetno – bez obzira na kvalitetnu negu koja je prioritetna.

Zbog toga smo pronašli proizvode koji će vašu kosu posvetliti, bez da je farbate ili izvlačite pramenove. Naravno, njihov efekat biće najjači na već postojećim pramenovima i posvetljenoj kosi i istu će osvežiti. Pored posvetljivanja, mnogi od ovih proizvoda će pružiti i dodatnu negu svetloj kosi.

A few tricks

Prelazak u svetliju nijansu znači i veća posvećenost kosi. Pre svega, to se odnosi na održavanje boje koju smo (dugim procesom) dobili. Često se sa promenom prvih žutih tonova, takozvane brassy kose, brže-bolje zakazuje ponovna poseta frizerskom salonu – i trpe dodatni troškovi.

Ipak, odlaganje ponovnog farbanja moguće je uz nekoliko trikova – i proizvoda. Poznato je da čuveni ljubičasti šampon biva odličan saveznik između farbanja, ali moguće je isti koristiti i u svrhu samog posvetljivanja – bez farbanja. Trik je da ovaj šampon, umesto brzog ispiranja, ostavite da neko vreme deluje na kosi – desetak minuta je optimalno. Ponovo ga isperite, pa nanesite ponovo i postavite tajmer. Žuti tonovi će nestati, a kosa će izgledati svetlije – bez upotrebe ozloglašenog blanša.

 

Blonde bits & pieces

Ukoliko je vaš cilj da pak posvetlite samo nekoliko pramenova, naša preporuka je da koristite sprej za kosu koji je posvetljuje. Iako se originalno ovaj sprej koristi za prikrivanje izraslog izrastka, on je i neočekivani go-to proizvod za izvlačenje pramenova – bez upotrebe farbe za kosu. Samo naprskajte nekoliko pramenova i dozvolite spreju da učini svoju magiju.

Pronašli smo i blonde boost šampon koji će, ponovo, ukloniti neželjene žute podtonove, a za optimalnu negu nakon ovih procesa isprobajte maske posvećene nezi plave kose. Tu je i dobro poznata caka koju volimo u sunčanim danima – sve što vam je potrebno jeste limunov sok i neko vreme provedeno na suncu. Tamniji ten i svetlija kosa? It’s a win-win situation!

Journal finds

Učitati još
Zatvori