Znamo koji film otvara DOK #6 i donosimo detalje
Znamo koji film otvara DOK #6 i donosimo detalje

Znamo koji film otvara DOK #6 i
donosimo detalje

Šesto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #6 biće održano od 1. do 4. februara u mts Dvorani. Festival koji u fokus postavlja dokumentarna ostvarenja ove godine otvoriće Anselm Wima Wendersa u 3D tehnici. Projekcija je zakazana u četvrtak, 1. februara u 19 časova u sali 6 mts Dvorane.

DOK #6 festival
Film Anselm/ Wim Wenders/ DOK PROMO

Portret jednog od najinovativnijih slikara i vajara savremenog doba

U filmu Anselm Wim Wenders stvara portret Anselm Kiefera, jednog od najinovativnijih i najvažnijih slikara i vajara našeg vremena. Sniman u 3D tehnici i 6K rezoluciji, film pruža filmsko iskustvo stvaralaštva umetnika koji istražuje ljudsko postojanje i cikličnu prirodu istorije, inspirisan književnošću, poezijom, filozofijom, naukom, mitologijom i religijom. Tokom više od dve godine, Wenders je pratio Kieferov put od rodne Nemačke do njegovog trenutnog doma u Francuskoj, povezujući faze njegovog života sa ključnim mestima njegove karijere koja traje više od pet decenija.

DOK #6 festival
Film Anselm/ Wim Wenders/ DOK PROMO

Uskoro saznajemo celokupan program festivala

DOK festival nastao je sa idejom da publici ponudi najnovija ostvarenja iz oblasti dokumentarnog filma. Program festivala čine pažljivo selektovani filmovi po meri gledalaca koji se premijerno prikazuju u Srbiji. Pored glavnog programa publici će biti predstavljena i selekcija debitantskih filmova Enter Dok koja je takmičarska selekcija festivala. U okviru ovog programa biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

Program šestog izdanja festivala DOK biće uskoro dostupan na oficijanom sajtu festivala. 

Prošlogodišnja ostvarenja koja su pivukla pažnju publike

DOK na repertoar uvek postavi ostvarenja autora koji pokreću aktuelne i značajne teme. Tako smo na prošlogodišnjem izdanju imali priliku da pogledamo Neki drugi lik Matthewa Bauera. Ovo je priča o ličnostima i avanturama različitih grupa muškaraca koja je postavljala pitanje – da li je moguće zvati se James Bond? Pažnju je privukao i film Odgovor feministkinja autorki Marie Perennes i Simon Depardon, kao i Princeza Eda Perkinsa, film o princezi Dajani koji je potpuno napravljen od arhivskih snimaka.

Foto: DOK #6 promo

Učitati još
Zatvori