Šamponi koje biramo ukoliko vam se brzo masti kosa
Šamponi koje biramo ukoliko vam se brzo masti kosa

Šamponi koje biramo ukoliko vam
se brzo masti kosa

Jedna od večitih bitki koju vodimo kada je kosa u pitanju, jeste ta koja se tiče njenog brebrzog mašćenja. Dok nam se čini da svaki drugi problem kose ima svoje jednostavno rešenje, bilo da je u pitanju suva kosa ili ispucali krajevi, prebrzo mašćenje kose najčešće „rešavamo“ njenim češćim pranjem. Međutim, prečesto pranje kose upravo doprinosi njenom bržem mašćenju. Upravo zbog toga, bezbedno je reći da u ovome ne leži pravo rešenje ovog problema. U pitanju je svakako problem koji je najčešće uzrokovan nizom različitih faktora, a odabir odgovarajućih proizvoda za pranje kose je svakako prvi i najvažniji korak. Stoga, u nastavku seciramo šta zapravo može sve prouzrokovati masnoću, kao i koji šamponi za masnu kosu su naš odabir.

Let’s start at the root

Pre nego što uđemo u različite opcije šampona, neophodno je razumeti šta uzrokuje masnu kosu. Naše teme sadrži lojne žlezde koje proizvode prirodna ulja koja se nazivaju sebum, koji je neophodan da bi koža glave i kosa bili vlažni i zaštićeni. Međutim, upravo proizvodnja viška sebuma je ono što najčešće uzrokuje izgled masne kose. Pored toga, postoji niz različitih faktora koji takođe igraju ulogu u tome koliko će se naša kosa brzo mastiti. To može biti koliko često diramo kosu, da li redovno menjanjamo jastučnicu, pravilno pranje kose i ispiranja proizvoda, itd…

Clarifying shampoos

Kada je rešavanje pitanja kose koja se prebrzo masti isključivo zbog količine proizvodnje sebuma naših lojnih žlezda, rešenje leži upravo u dobrom odabiru odgovarajućih proizvoda, naročito šampona. Šamponi koji su posebno formulisani za uklanjanje viška masnoće i negovanje kože glave biće naši najbolji. saveznici. Najčešće su u pitanju šamponi koji nose etiketu clarifying šampona.

Stoga, ukoliko i sami vodite bitku sa kosom koja se prebrzo masti, donosimo naše high end, kao i drogerijske odabire šampona za kosu koji rešavaju ovaj problem.

Učitati još
Zatvori