A24 does it again: U novom filmu „Eddington“ igraće Emma Stone, Austin Butler i Joaquin Phoenix
A24 does it again: U novom filmu „Eddington“ igraće Emma Stone, Austin Butler i Joaquin Phoenix

A24 does it again: U novom filmu „Eddington“ igraće Emma Stone, Austin Butler i Joaquin Phoenix

Nezavisna produkcijska kuća A24 ne prestaje da nas oduševljava vestima. Već godinama unazad, A24 se istakla kao produkcijska kuća iz koje dolaze neki od najboljih filmova. Setimo se samo Uncut Gems, 20th Century Women i Oskarom-nagrađenog Moonlight. Na Festivalu autorskog filma u Beogradu 2022. godine, svi su pričali o filmu Aftersun. Za isti je glavni glumac Paul Mescal i prvi put nominovan za Oskara. Poslednji u nizu filmova studija A24 o kom se mnogo pričalo je Priscilla, rediteljke Sofie Coppole. Sada, najavljen je i film Eddington reditelja Aria Astera.

Ari Aster

Ari Aster često sarađuje sa A24 kada je režija u pitanju. Njegovi filmovi kombinuju elemente misterije, horora, crne komedije i nasilja. Prethodnih godina, Asterova ostvarenja postigla su veliki uspeh. U horor filmu Hereditary iz 2018, sarađivao je sa Toni Collette. Film Midsommar pojavio se 2019. i postigao veliki uspeh – on je i jedna od najvećih uloga popularne glumice Florence Pugh.

Najskorije, režirao je i film Beau is Afraid sa Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi. Sada, u filmu Eddington, Ari ponavlja saradnju sa Joaquinom. Glumačkoj postavi za novi film pridružili su se i Emma Stone, Austin Butler i Pedro Pascal.

ari aster
ari aster / imdb
joaquin phoenix
joaquin phoenix / imdb

Prve informacije

Četvrti film Aria Astera u saradnji sa A24 biće Eddington. Opisan kao moderna Western drama, Eddington prati Lindsay i Marca, par koji iz Novog Meksika odlazi u Los Anđeles tokom COVID-19 pandemije. Nakon što im ponestane goriva u automobilu, završe u malom rudarskom gradu, Eddingtonu. Kriza ih natera da potraže pomoć stanovnika tog gradića. Prvobitna topla dobrodošlica poprima drugi oblik kako odmiče dan. Kada se spusti noć, Lindsay i Marc nalaze se u thriller-packed situaciji punoj neočekivanih obrta.

Iako se o radnji samog filma ne zna mnogo, osim osnovne premise, Eddington je film koji je i zvanično u fazi produkcije.

 
emma stone
emma stone / imdb

All-star cast

Ari Aster okupio je izuzetnu glumačku ekipu. Oskarom nagrađeni Joaquin Phoenix i najskorija dobitnica statue za Najbolju žensku ulogu, Emma Stone, predvode all-star cast. Joaquin je upravo za Arijevu crnu komediju, film Beau is Afraid nominovan za Zlatni globus. Emma je, sa druge strane, osvojila Oskara za film Poor Things, a najavila je i ponovnu saradnju sa rediteljem Yorgosom Lanthimosom.

Gotovo da je nemoguće da danas jedan filmski ili televizijski projekat na spisku imena glumačke postavke nema Austina Butlera. U poslednjih nekoliko meseci, Austin je svuda. Gledali smo ga u seriji Masters of the Air i filmu Dune 2. Takođe, najavljen je i film The Bikeriders, gde snage udružuje sa Tomom Hardyjem. To ostvarenje očekuje nas u junu. Pored njih, u filmu Eddington igraće i proslavljeni Pedro Pascal, kog čekamo da gledamo u filmu Drive Away Dolls Ethana Coena. Tu je i Luke Grimes, koji igra u seriji Yellowstone. U ostalim ulogama gledaćemo i Deirdre O’Connell, Micheala Warda i Cliftona Collinsa Jr.⁠

austin butler
austin butler / imdb

Foto: IMDb / Instagram @a24

Učitati još
Zatvori