New trend alert: Japanski manikir
New trend alert: Japanski manikir

New trend alert: Japanski manikir

Sve što je prirodno, to je u modi. Od minimalističkog i no-makeup-makeup-a do prirodnog oblikovanja obrva, ovaj trend se sada seli i na nokte. Godinama unazad već ne viđamo predugačke i nokte jarkih boja. U salonima lepote najtraženije boje jesu nude, roze i mlečne boje. Već smo najavili da će tzv. soap nails biti trend sezone, ipak, sa njim za presto se bori japanski manikir. Ovaj način uređivanja noktiju fokusira se na održavanje i obnavljanje njihovog zdravlja i prirodnog izgleda.

Japanski manikir nije samo još jedan trend – ova metoda je postojala godina unazad. Samo je sada dobila zasluženi spotlight. Poreklom iz Japana, ovaj manikir je profesionalni, ritualistički tretman koji ima za cilj poboljšanje zdravlja vaših prirodnih noktiju. Umesto dodavanja dodatne dužine noktiju, nail art-a ili boje, japanski manikir se fokusira na jačanje slabih i krhkih noktiju, čineći ih zdravijim i otpornijim.

How to: Japanski manikir

Japanski manikir ne uključuje korišćenje bilo kakavih metalnih alata specifičnih za nokte. Ova metoda strogo koristi alate koji su blagi prema noktima, izbegava agresivna sredstva za skidanje laka i potpuno isključuje upotrebuistog. Započinje čišćenjem i oblikovanjem noktiju. Vaše zanoktice se guraju unazad štapićima za zanoktice (ne uklanjaju se ili se ne seku alatima). Nakon toga, nail artist polira vaše nokte, koristeći samo četku za vašu nokatnu ploču. Zatim se na nokte nanosi zelena, čvrsta pasta. Sastoji se od mešavine vitamina A i E, pčelinjeg polena, keratina (proteina koji se prirodno nalazi u noktima) i silicijuma, kao i od raznih ulja, kao što je ulje jajobe ili ulje od bambusa. Nežno se utrljava u nokat koristeći chamois – mekani kožni materijal koji je nežan prema noktima.

Nakon toga, mineralni prah se polira u svaki nokat, dajući im sjajnu, bisernu i čistu površinu. Koristi se kako bi zapečatio hranljive materije iz paste i kako bi noktima dao blistavu ružičastu nijansu koja traje oko dve nedelje. Sve to bez kapljice laka za nokte. Poslednji korak podrazumeva masažu ruku korišćenjem hidrantnih krema i ulja. U osnivi, japanski manikir je namenjen za one sa slabim i oštećenim noktima. Ipak, Journal beauty tim samatra da je ovo možda i najbolji manikir, koji treba svako da proba. Verujemo da ćete biti oduševljeni.

Učitati još
Zatvori