Drugi deo filma „Dune“ konačno u bioskopima – i već sada ima najveću ocenu u istoriji
Drugi deo filma „Dune“ konačno u bioskopima – i već sada ima najveću ocenu u istoriji

Drugi deo filma „Dune“ konačno u bioskopima – i već sada ima najveću ocenu u istoriji

Nakon što je prvi deo naučno-fantastične adaptacije Denisa Villeneuvea pokupio simpatije gotovo čitave populacije, ostvarenje Dune proglašeno je za jedan od najboljih sci-fi filmova u protekloj deceniji. Kritičari smatraju da iza neverovatnog uspeha filma, pogotovo u odnosu na prvobitne (neuspele) pokušaje adaptacije, stoji upravo ključna odluka reditelja da ogromnu priču razbije na dva dela. Za razliku od prvog, Dune: Part Two je pravi akcioni, epski, ratni film.

Naša publika imala je priliku da 28. februara pretpremijero doživi pravi filmski spektakl Dune: Part Two u okviru CinePremiere eventa u CineStar bioskopima u Beogradu (Ada Mall), Novom Sadu (BIG), Pančevu (BIG) i Zrenjaninu (BIG). Najsrećnije posetioce očekuju vredne Dina knjige i pokloni iz filma, a uz ulaznicu se na poklon dobija limited edition plakat iz filma (do isteka zaliha).

Iako vlada veliko interesovanje za pretpremijeru filma Dune: Part Two, najverniji fanovi imali su priliku da ga pogledaju pre nego što je zvanično stigao u bioskope. A nakon nekoliko dana, on je već sada najviše ocenjen film na IMDb-ju u istoriji.

Najviša ocena u istoriji

Oni koji su film već pogledali nazvali su ga najboljim naučno-fantastičnim filmom svih vremena. Hype oko filma ne može biti veći, a da li će to uništiti film ili ne – preostaje nam da vidimo.

Ipak, činjenica je da je Dune: Part Two, za sada, najbolje ocenjen film na IMDb-ju svih vremena. Ima neverovatnu ocenu od 9.4. Time je postavio novi rekord koji je godinama držao film The Shawshank sa ocenom od 9.3. Fun fact: Filmovi koji su u toliko kratkom vremenu zabeležili visoke ocene na IMDb-ju su još Avengers: Endgame Avatar.

Koga ćemo imati priliku da gledamo u drugom delu filma „Dune“?

Film Dune još od prvog dela okupio je sjajnu glumačku ekipu, koja se u nastavku ovog ostvarenja (očekivano) proširila. Nakon brojnih spekulacija, dobili smo konačne odgovore – Christopher Walken pridružuje se ekipi filma u ulozi cara Known Universe-a, Shaddama IV, dok Florence Pugh tumači lik njegove ćerke Princess Irulan koja kasnije postaje Paulova žena. Zanimljivost jeste da je to čak drugi put da Florence Pugh i Timothée Chalamet glume supružnike na velikom ekranu. Glumačkoj ekipi pridružuju se i Souheila Yacoub (Shishakli) i Léa Seydoux (Lady Margot Fenring).

Najveće iznenađenje svakako je Austin Butler koji postaje najveći antagonista u Paulovoj potrazi za apsolutnom moći.

Dune: Part Two – šta gledaoci mogu da očekuju?

U nastavku filma Dune plot Denisa Villeneuvea oslanja se drugu polovinu romana Franka Herberta koja prati Paulov (Timothée Chalamet) dolazak na vlast. Paul Atreides i njegova majka Lady Jessica dolaze u kontakt sa kulturom Fremena. Takođe, fanovi Zendaye ovoga puta imaće priliku da svoju miljenicu gledaju duže od sedam minuta.

Nedavno je u Londonu održana svetska premijera, a prvi utisci filmskih kritičara su više nego pozitivni.

„Akcione sekvence su epske i glasne“, izjavila je Vendi Li Zani (The Movie Couple), pa se film „obavezno mora iskusiti u bioskopu“.

 

„Moja jedina zamerka je da bi film mogao biti i duži. Ne šalim se. Film traje dva sata i četrdeset minuta, a ja bih ga rado gledao i sat više“, zaključuje Stiv Vejntraub (Collider).

Foto: CineStar / Blitz Film

Učitati još
Zatvori