Take the first look: Šta (koga) su nosili Zendaya, Bad Bunny i ostali domaćini + voditelji Met Gale
Take the first look: Šta (koga) su nosili Zendaya, Bad Bunny i ostali domaćini + voditelji Met Gale

Take the first look: Šta (koga) su nosili Zendaya, Bad Bunny i ostali domaćini + voditelji Met Gale

Veče najveće modne manifestacije u godini počelo je ni manje ni više no činjenicom da je oličenje modne industrije, Anna Wintour, ovog puta kao svoju desnu ruku izabrala Loewe, nakon dugogodišnje (doslovno neraskidive) veze sa Chanel-om.

Glavna i odgovorna organizatorka je stigla, a gde su ostali? Koga oni nose i o kome uopšte govorimo? Uz sve ove tvrdnje, jedna od glavnih tema kroz svoju suštinu provlači pitanje – šta (koga) su nosili domaćini i voditelji programa na Met Gala manifestaciji s potpisom 2024. godine.

Ovog puta, ulogu domaćina imali su niko drugi no Zendaya, Bad Bunny, Chris Hemsworth i Jennifer Lopez. U ulozi voditelja programa našle su se glumice La La Anthony i Gwendoline Christie uz manekenku Ashley Graham. Intervjui sa najznačajnijim zvanicama, još jednom dospeli su u ruke influenserke Emme Chamberlain.

Benito is (actually) snatched in Margiela


Na ovogodišnju Met Galu kao prvi od domaćina stigao je Bad Bunny. Kada pomislimo na etikete koje bude modu, u glavi nam je definitivno Maison Margiela. Kako smo očekivali more kreacija pomenute modne kuće na zeleno-bež tepihu, Bad Bunny je odlučio da nam (doslovno) snatched look servira prvi. Margiela ovog puta svoj potpis stavila je iza custom made kategorije, praćene crnim satenskim korsetom, upečatljivim teget odelom s oštrim naramenicama i neizostavnim head piece-om.

Poznati izvođač svoje korene spojio je s dreamy tematikom kroz buket, sačinjen od istog materijala kao i odelo. Ovaj prelepi cvet zapravo je predstavljao vrstu koja čini nacionalni simbol rodnog Portorika.

Schiaparelli put WORK into J Lo’s dress


Jenny from the block, fokus svoje ovogidišnje kreacije prepustila je handmade sagi uz Schiaparelli potpis. Haljina koja je inspiraciju svog oblika pronašla u leptirima i za čiju je izradu bilo potrebno 800 sati ručnog šivenja i 2.5 miliona perlica, zasijala je zeleni tepih. Kada je šminka u pitanju J Lo je ostala verna svom bronzy signiture look-u.

Fashion is here ( Zendaya, Margiela, Galliano and Dior)


Drama je stigla. Ako smo nekoga verno iščekivali to je definitivno bio naš favorite fashion duo Zendaya i Law Roach. Nakon mnogobrojnih teezera koji nas nisu vodili nikuda osim u uzaludna premišljanja, da li će nositi bridal Emanuel Ungaro haljinu ili ju je pronašla unutar odaja LILY et Cie vintage koncepta, odgovore na sva ova pitanja dobili smo tamo gde smo se i najviše nadali.

Zendaya i Law Roach još jednom su nas vratili way back i uz custom Maison Margiela by John Galliano haljinu prikazali svoju interpretaciju ikonične kreacije iz Dior proleće/leto 1999. kolekcije. Siren silueta haljine, head piece, kolor kombinacija, šminka. Sve je bilo on point, kako smo i priželjkivali.

Big vision, small detail duo never disappoints.

Couple goals in Tom Ford


I ako se Tom Ford lično poverio Vaccarellu i Saint Laurent-u, Chris Hemswort i Elsa Pataky svoju couple sagu potpisali su custom Tom Ford kreacijom. Bež odelo, zlatna haljina, samopuzdanje, head piece i ljubav u vazduhu bili su glavni akteri ove modne priče.

2| Interviews went to…

Show started in Margiela


Glumica Gwendoline Christie, donela je dozu glamura i teatralnosti u custom Maison Margiela kreaciji, s neizostavnim potpisom Johna Galliana. Gwendoline zna kako hoda i svojim pokretima donela je Margiela couture stav na zeleni tepih. Ona je razumela koga i šta nosi, te su glumačke moći ovog puta tumačile (voditeljsku) modnu ulogu. Tamno crvena plišana haljina, cape od tila i wild frizura, doneli su nam sve oni što smo očekivali.

Goth by Gaultier


Edgy look ovoj naizgled romantičnoj temi doneo je niko drugi no Emma Chamberlain. Rame uz rame s Jean Paul Gaultierom, uradili su ono što najbolje znaju a to je da arhivu francuske modne kuće pokažu u nešto modernijem svetlu. Ovaj custom look svoju inspiraciju crpeo je iz 2003. godine i prolećne couture kolekcije uz vođstvo takozvanog Morphing korseta. Braon čipkana haljina plenila je zelenim tepihom praćena glamuroznim Cartier nakitom, i rukavicama, naravno.

Sleeping Beauties tematika probudila je Emminu goth stranu, a ko ume bolje od Jean Paul Gaultiera?

Lace moments with La la Anthony


Ponytail was there, and La La of course.

Glumica La La Anthony ovog puta izabrala je sexy pojavu praćenu dugačkom haljinom siren siluete i čipkanim bodijem. Podnožje haljine jarko crvene boje praćene romantičnom strukturom tila, pristale su uz ovogodišnju tematiku.

Uz potpis Alexander McQueen brenda, čije smo kreacije i arhivu u celosti željno iščekivali na ovogodišnjoj Met Gali, ovog puta dizajnersko društvo pravila je Sarah Burton i kolekcija iz jeseni 2023. godine.

Black (and sexy) with Ludovic de Saint Sernin


Manekenka Ashley Ghram, ovogodišnju tematiku ispratila je uz pratnju Ludovic de Saint Sernin etikete.

Prepoznatljiv, pak diskretni, floralni detalj ispratio je ovogodišnju tematiku. Ashley se ovog puta odlučila za all black look praćen upečatljivim korsetom i see trough prelazom haljine.

Učitati još
Zatvori