Y3k estetika je poziv koji nam dolazi pravo iz budućnosti, a mi se javljamo na slušalicu
Y3k estetika je poziv koji nam dolazi pravo iz budućnosti, a mi se javljamo na slušalicu

Y3k estetika je poziv koji nam dolazi pravo iz budućnosti, a mi se javljamo na slušalicu

Svesni smo činjenice da su većina „novih“ modnih i beauty trendova najčešće samo reciklirani trendovi iz prošlosti. Određeni trendovi iz 90-ih i 00-ih neumorno se vraćaju u mainstream modne tokove, želeli to mi ili ne. Međutim, šta se dešava kada bi trendovi za promenu dolazili iz budućnosti? Upravo to je slučaj sa takozvanom y3k estetikom, terminom koji sve češće cirkuliše unutar modnih i beauty krugova. Ukoliko još uvek niste dobili ovaj poizv iz budućnosti, mi vam prenosimo detalje. Seciramo šta y3k estetika zapravo podrazumeva i uz pomoć koje nama već poznate trendove možete da budete jedan korak bliže budučnosti.

Year 3000 – are we there already?

Y3k je stil koji originalno potiče iz japanske street style kulture, koji se sastoji od cybercore estetike i ideje o tome kako bi izgledala moda iz budućnosti, specifično ona u 3000-im godinama. Ime je svakako blagi twist na voljenu y2k estetiku, odnosno stilu koji je bio prisutan 2000-ih godina. Matching setovi trenerke, Von Dutch i haljine preko farmerki – jel potrebno da govorimo više? Ipak, iako je novonastala y3k estetika zamišljena hiljadu godina unapred, ona zapravo sadrži mnoge y2k elemente, samo u nešto drugačijem obliku. Ovde upravo dolazi do preplitanja cyber y2k i cyber grunge estetika, za koje se y3k može smatrati kao krovni termin.

Get the y3k look 

Ovaj stil predstavlja futuristički, gotovo sci-fi izgled koji zamišljamo da bi bio dominantan stil budućnosti. U pitanju je estika čija su glavna obeležja struktuirane siluete, metalik i chrome akcenti, kao i paleta boja u kojoj dominiraju srebrne, crne i neon boje.

Ipak, ne moramo da budemo težimo izgledu potpunog kiborga da bismo bili deo y3k estetike. Štaviše, mnogi beauty trendovi koje smo videli u poslednjih nekoliko godina nagoveštavali su njen uspon. Hot metal make-up, cyber noktizihernadle u kosi samo su neki od trendova koji su otpočeli prodor ove futuristične estetike. Stoga, u nastavku donosimo y3k aesthetic 101, i to uz pomoć trendova koje već dobro poznajemo i volimo.

Učitati još
Zatvori