Hypebeast hairstyle inspo: Dip dye
Hypebeast hairstyle inspo: Dip dye

Hypebeast hairstyle inspo: Dip dye

Kako je u toku zvanično prva prolećna hypebeast sreda, današnju ediciju rubrike hypebeast hairstyle inspo podredili smo duhu sezone o kojoj je reč. Nadolazeći spring beauty trend koji jedva čekamo da vidimo ovog proleća jeste upravo dip dye frizura.

Time for a major throwback

Neki od vas najverovatnije imate flešbekove na farbanje krajeva krep papirom ili različitim sokovima u prahu (yikes), a neki ipak pamte masovni dip dye talas koji nas je zadesio 2014. godine kada je Kylie Jenner postavila standard čuvenom tirkiznom frizurom. U svakom slučaju, pretpostavljamo da na neki način već imate određeno mišljenje vezano za ovaj trend, iako snažno predlažemo da sklonite sve potencijalno negativne emocije po strani.

U skorije vreme, dip dye frizura koja podrazumeva oštar prelaz ofarbanih vrhova kose (ne mešati sa standardnom ombré frizurom) doživaljava svoje veliko vasrksnuće među Instagram it devojkama. Kako je proleće upravo stiglo, nije iznenađujuće to što smo preplavljeni različitim varijacijama šarenih izgleda.

Dip dye trend koji trenutno svedočimo ipak dolazi u drugačijem obliku u odnosu na svoje prethodne oblike. Ono što je nekada bila jarko ofarbana polovina dužine kose, sada je najčešće pop of color momenat isključivo prisutan na samim krajevima kose. Na taj način, istovremeno čini modernizovanu verziju ove frizure kao i njenu nosiviju varijantu.

U nastavku donosimo načine kako možete privremeno postići ovaj izgled kod kuće.

How to: Dip dye hairstyle (at home)

Smatramo da smo dali i više nego dovoljno ubedjivih argumenata da se u najbržem roku uputite u frizersku stolicu. Međutim, ukoliko imatu onu vrstu commitment issues-a koji vam ne dozvoljavaju da se obavežete na ovakvu vrstu „trajne“ promene, postoji dva načina na koji možete da isprobate ovaj izgled pre nego što kažete sudbonosno da.

Prvo, postoji najjednostavnija opcija boje u spreju koju je neophodno samo naprskati na krajeve kose. Loše strane ove metode pak predstavljaju manja preciznost nanošenje boje kao i činjenica da će najverovatnije dati odgovarajuće rezultate samo na svetlijoj ili blajhanoj kosi.

Druga dobra alternativa mogu biti krede za kosu. Kako kredama ide u prilog veća kontrola nanošenja boje kao i sama pigmentacija, tako sa njima dolazi problem postojanosti i potencijalnog transfera, kao i ograničenost na svetlije boje kose.

Ipak, za one sa tamnom kosom za sada i dalje jedina opcija podrazumeva odlazak kod frizera, međutim, kako ta opcija svakako obećava najbolje rezultate, snažno podržavamo ovaj predlog.

Predlog proizvoda

Sprej u boji za kosu LA FIESTA crna
Sprej u boji za kosu LA FIESTA ljubičasta
Sprej u boji za kosu LA FIESTA svetloplava
Sprej u boji za kosu LA FIESTA svetlozelena
Sprej u boji za kosu LA FIESTA svetloroze
Krede za kosu

Foto: Instagram, Alexandar cosmetics, Abracadabra.rs

Učitati još
Zatvori