Von Dutch: Kako je oživeo modni brend koji je bilo popularan tokom dvehiljaditih
Von Dutch: Kako je oživeo modni brend koji je bilo popularan tokom dvehiljaditih

Von Dutch: Kako je oživeo modni brend koji je bilo popularan tokom dvehiljaditih

Ne možemo da pričamo o pop kulturi dvehiljaditih a da se ne dotaknemo brendova kao što su Juicy Couture, Sean John i Von Dutch. Komade sa ovim natpisima nosile su apsolutne sve celebrity ličnosti koje su naravno, kao posledicu, imale veliki uticaj na samu prodaju istih.

Ciklično, kako to inače biva, ovi brendovi oživeli su tokom poslednje dve sezone, a sada se mogu kupiti i u raznim evropskim robnim kućama ili koncept radnjama. Mi se danas fokusiramo na brend poznat po truck kačketima sa mrežicom – Von Dutch.

Von Dutch – omiljeni brend Britney Spears

Najpopularnija pop pevačica na planeti obožavala je da nosi Von Dutch kačkete, a međusobno ih je razmenjivala sa tadašnjim BFFs – Paris Hilton i Nicole Richie. Njihova uniforma sastojala se iz low waist farmerki ili šortsa, tank topa i kačketa sa Von Dutch natpisom.

Armije fanova kupovale su ove kačkete, pile su Pepsi i nosile Skechers jer uticaj koji je Britney imala bio je (i ostao) nesaglediv. Pored nje, ovaj brend nosile su i Gwen Stefani, Kaley Cuoco, Madonna a onda ga je prihvatila i celokupna hip hop scena. Ovaj kačket je dvehiljaditih postao merna jedinica za trend, a ako biste na njega dodali velike alke i providne naočare – 10 out of 10.

Von dutch

Ponovno oživljavanje brenda

Nedavno smo na društvenim mrežama ponovo počeli da viđamo poznati Von Dutch logo a komade ovog brenda možete kupiti i u Srbiji, u okviru lanca Peek & Cloppenburg. Plišane trenerke, topovi, jeans i kačketi sastavni su deo nove kolekcije, a brend doživljava svoj Y2K modni revival.

Zanimljivo je gledati nove generacije u brendovima koji su obeležili jednu sasvim drugu eru, a gen Z ove komade stilizuje po uzoru na dvehiljadite ali – sa svojim ličnim potpisom. Jedno je sigurno – uticaj Britney Spears i dalje egzistira iako je njena iconic era odavno završena.

 

Učitati još
Zatvori