Hot glue eyeliner: Viralan trend kao ostvarenje naših cyber make-up snova
Hot glue eyeliner: Viralan trend kao ostvarenje naših cyber make-up snova

Hot glue eyeliner: Viralan trend kao
ostvarenje naših cyber make-up snova

Hot glue eyeliner upravo doživljava svoj momenat na društvenim mrežama, a veće je zvanično presudilo (čitajte – mi) da je u pitanju potencijalno jedan od vodećih make-up trendova koji ćemo viđati ove godine. Kako samo ime sugeriše, ovaj trend nije za one sa slabim srcem.

Do(n’t) try this at home, kids. 

@cutcreaser
@cutcreaser

Cyber make-up

Cyber motivi već neko vreme pronalaze svoje mesto unutar beauty sveta. Sada, pak, odlazimo korak dalje, i futurističke nail art motive prenosimo direktno na naše lice.

Kako smo svedoci polarizujućih vremena trenutne beauty zajednice, kao i same (re)definicije “lepote” u celosti, nekonvencionalni make-up trendovi podrazumevaju jedini logični sled događaja.

How to: Hot glue eyeliner

Iako smatramo da je suvišno napomenuti, obavezni disclaimer glasi: pištoljem za vruć lepak nikako ne prilaziti licu (ili bilo kom delu kože uopšte). Ko god da je ikad rukovao pištoljem za lepak, zna sve mere predostrožnosti koje je neophodno preduzeti kako ne bi došlo do opekotina izazvanih vrućim lepkom ili vrelim alatom. Ukoliko se ovo ne odnosi na vas, pročitajte o pravilnom korišćenju ovog alata.

Što se tiče samog how-to dela ovog make-up trenda, on je jednostavan poput iscrtavanja željenog oblika lepkom na podlogu. Nakon što se dizajn potpuno ohladi i stegne, obojite ga hromiranim prahom po izboru.

Što se kreativne direkcije tiče, ovaj trend predstavlja priliku da isprobavate bezbroj različitih kombinacija oblika i boja, bolje rečeno, the sky is your limit.

Završen dizajn lepkom za trepavice i pincetom pozicionirajte oko oka po vašoj želji. Poigrajte se sa kreiranjem i kombinovanjem različitih linija, motiva ili oblika, i kreirajte izgled koji dolazi pravo iz vaših najambicioznijih cyber snova. Ukombinujte ostatak šminke u zavisnosti od specifičnog izgleda koji želite da postignete i uživite se u ulozi sci-fi kiborga.

U prilogu pogledajte video koji prikazuje kako izgleda ceo proces.

 

Foto. Instagram (@cutcreaser)

Učitati još
Zatvori