Girl power: Pop albumi koje nestrpljivo iščekujemo u 2024. godini
Girl power: Pop albumi koje nestrpljivo iščekujemo u 2024. godini

Girl power: Pop albumi koje nestrpljivo
iščekujemo u 2024. godini

Iako smo pojedine albume koji nas očekuju u 2024. godini već popisali, sada je red došao i da na jednom mestu objedinimo konkretno pop žanr. Određeni albumi već imaju nazive i datume izlaska, dok se ove informacije o drugima još uvek drže u tajnosti. Bilo kako bilo, jedno je sigurno – u godini koja je pred nama uživaćemo u novim hitovima za koje će biti zaslužne, pre svega, neke od najpopularnijih pevačica današnjice.

01 ⏐ Ariana Grande

Poslednji album Positions Ariana Grande objavila je pre više od tri godine. Međutim, ubrzo nakon što smo u decembru pretpostavili da zbog misterioznih Instagram objava iz studija pevačica priprema nešto novo, ona je to i sama potvrdila. Štaviše, prva pesma pod nazivom Yes, And? već je dobila svoj muzički spot. Iako datum izlaska albuma još uvek nije zvanično potvrđen, raduje nas činjenica da ona ponovo radi na muzičkim projektima, koje je na kratko zapostavila zbog razvijanja make up brenda.

02 ⏐ Jennifer Lopez

Latinoamerička pop zvezda Jennifer Lopez poslednji album izdala je pre više od devet godina. Upravo zato, ove godine odlučila je da svoje fanove obraduje dva u jedan iskustvom – albumom This Is Me…Now i istoimenim pratećim filmom u formi mjuzikla. Album je opisan kao mešavina R&B, savremenog i hip-hop zvuka u prepoznatljivom Jenny from the Block stilu. Prva numera Can’t Get Enough već je obljavljena, a sve pesme moći će da se poslušaju od 16. februara.

03 ⏐ Dua Lipa

Nakon što je promenila boju kose i obrisala sve Instagram objave, pevačica Dua Lipa potvrdila je dolazak nove ere, koja posledično uključuje i novu muziku. U novembru je izbacila pesmu Houdini, a već na prvo slušanje svima je bilo jasno da nije odstupila od svog standardnog zvuka. Pretpostavlja se da ovaj singl predstavlja najavu za njen treći studijski album, čiji naziv se još uvek drži u tajnosti. Ipak, pevačica je potvrdila da vizija za ime, definitivno, postoji.

04 ⏐ Selena Gomez

Selena Gomez u poslednje vreme privlači pažnju javnosti zbog novog dečka, sa kojim je vezu ozvaničila nedugo nakon što je objavila pesmu Single Soon. Međutim, ona je numeru opisala kao razigranu himnu o udobnosti u sopstvenoj koži. A već prošlog meseca, otkrila je da nećemo još dugo čekati na izlazak celokupnog albuma. Štaviše, jednom korisniku na Instagramu odgovorila je na pitanje o zvaničnom datumu tako što je napisala: In two months.

05 ⏐ Camila Cabello

U svega četiri godine pevačica Camila Cabello izdala je čak tri studijska albuma. Prethodnu godinu završila je nizom Instagram objava iz studija ispod kojih je napisala mostly the year of this. Samim tim, odmah su se pojavile spekulacije koje su fanovi njene muzike dočekali sa oduševljenjem, a koje se tiču još jednog albuma pevačice koja je slavu stekla kao članica grupe Fifth Harmony.

06 ⏐ Billie Eilish

Treći studijski album Billie Eilish definitivno nas očekuje u bliskoj budućnosti. A dokaz za to je činjenica da je pevačica otkrila da je on skoro u potpunosti gotov. U kom će žanrovskom smeru ići njena nova muzika – saznaćemo u narednim nedeljama. Ipak, dok do toga ne dođe, ona nastavlja da osvaja brojne nagrade. A poslednje priznanje u nizu je Zlatni globus u kategoriji Najbolja pesma aka numera What Was I Made For? iz filma Barbie.

07 ⏐ Lady Gaga

Lady Gaga se u poslednjih nekoliko godina fokusirala na glumu, dok je autorsku muziku pomalo zapostavila. Međutim, u prilog činjenici da je ona svestrana ličnost te da od muzike nije odustala ide fotografija iz studija koju je nedavno objavila na društvenim mrežama. Aludirajući na to da snima nove pesme, fanovi pevačice protumačili su ovu objavu kao rad na novom albumu. Iako on još uvek nije zvanično potvrđen, sigurni smo da bi šesti po redu studijski album bio jedan od najslušanijih u tekućoj godini.

Učitati još
Zatvori