Filmski podsetnik: Šta sve gledamo tokom maja?
Filmski podsetnik: Šta sve gledamo tokom maja?

Filmski podsetnik: Šta sve
gledamo tokom maja?

Mesec maj donosi brojne premijere kako u bioskopima, tako i na popularnim streaming platformama. To znači samo jedno – vreme je za novi filmski podsetnik u koji ćemo zabeležiti sve must-watch projekcije koje nam predstoje.

Najpre je 2. maja stigao dugoočekivani film, The Idea of  You, koji možete pogledati putem streaming platforme Prime Video. U vodećim ulogama našli su se Anne Hathaway i Nicholas Galitzine. Radnja filma usmerena je na Solèn, četrdesetogodišnju vlasnicu umetničke galerije, koja odlučuje da iznenadi svoju ćerku Izzy i povede je na koncert i upoznavanje s njenim omiljenim boy bendom. Tom prilikom dešava se nešto što glavna junakinja nije zamislila ni u najluđim snovima – pada na šarm frontmena benda, dok uskoro otpočinje i njihova tajna romansa. U kom smeru će ova veza otići kad javnost sazna za Solène i Hayesa – otkrijte u filmu koji je ekranizovan po motivima istoimenog bestseller romana autorke Robin Lee.

Back to Black

U domaće bioskope stiže Back to Black, novi biografski film o životu Amy Winehouse. Premijera je zakazana za 9. maj, a režiju potpisuje britanska rediteljka, Sam Taylor-Johnson, koja je široj publici poznata po filmovima Nowhere Boy i Fifty Shades of Grey.

Film u fokus stavlja lik i delo jedne od najtalentovanijih džez pevačica 21. veka. Publika će na velikom platnu moći da isprati životni put Amy Winehouse, koja je spontano od anonimne džez pevačice postala nadaleko priznata umetnica. Glavnu ulogu tumači Marisa Abela, glumica koju smo prethodno gledali u popularnoj britanskoj seriji Industry.

Mother of the Bride

Romantične komedije ponovo su u fokusu, a brojne nove filmove iz ovog žanra moći ćete da pogledate u narednom periodu. Jedan od najiščekivanijih naslova jeste Mother of the Bride. Osim zanimljive premise i atraktivne lokacije, ova romantična komedija ima još jedan adut – glumačku ekipu koju predvodi slavna holivudska glumica Brooke Shields.

U središtu radnje nalazi Emma, koja se nakon godinu dana provedenih u Londonu vraća kući. Ona sa sobom donosi srećnu vest o udaji. Međutim, Emmina majka, Lana, ne prihvata baš najbolje novost. Uskoro zvanice odlaze na Tajland, a sledeći šok nastaje kad Lana shvati da je budući muž njene ćerke zapravo sin čoveka koji joj je u mladosti slomio srce. Osim Brooke Shields, glavne uloge tumače  Miranda Cosgrove, Benjamin Bratt, Rachael Harris i Chad Michael Murray. Film će premijeru imati 9. maja putem streaming platforme Netflix.

Abigail

Ukoliko ste ljubitelji strave i užasa, film Abigail neizostavno upišite u filmske podsetnike. Upravo ovom ostvarenju mnogi predviđaju veliki uspeh, a kako i ne bi kad režiju potpisuju Matt Bettinelli‐Olpin i Tyler Gillet – dvojac koji je prethodno bio zadužen za filmove Ready or Not, Scream 5, Scream 6. Premisa je sledeća…

Grupa kriminalaca odlučuje da kidnapuje dvanaestogodišnju balerinu Abigail, ćerku moćnog biznismena. Savršen plan o lakoj zaradi polazi po zlu onog momenta kad shvate da Abigail nije tako obična devojčica. Uskoro otmičari nestaju jedan za drugim, dok preživelima preostaje da se izbore sa iskonskim zlom. Glavne uloge tumače Melissa Barrera, Kathryn Newton, Dan Stevens. Takođe, u filmu ćemo gledati i Angusa Clouda koji je ovde ostvario svoju poslednju ulogu. Premijera je zakazana za 16. maj.

Love Lies Bleeding

Kriminalistički film, Love Lies Bleeding, najpre je imao premijeru u odabranim američkim bioskopima. Za sve one koji su nestrpljivo iščekivali domaću distribuciju ovog ostvarenja imamo sjajnu vest – film je dostupan na bioskopskim repertoarima od 16. maja.

U središtu radnje nalaze se dve devojke. Zaplet nastaje u momentu kad se Lou zaljubi u ambicioznu bodibilderku Jackie. Međutim, između njihove veze upliću se kriminal i neizbežno nasilje. Film je snimljen u sklopu A24 produkcije, dok režiju potpisuje Rose Glass. Glavne uloge tumače Kristen Stewart, Katy O’Brian i Dave Franco.

The Strangers: Chapter 1

U domaće bioskope stiže The Strangers, remake istoimenog filma iz 2008. godine. Ulogu koju je tumačila Liv Tyler nasleđuje Madelaine Petsch – a premisa je sledeća…

Mladi bračni par odlučuje da započne novi život preko granice. Nadomak Oregona njima se kvari auto, te bivaju primorani da iznajme kolibu preko Airbnb-a. Uskoro ispred njihovog smeštaja dolaze maskirani stranci, a mladom bračnom paru predstoji borba za život. Pored Madelaine Petsch, glavnu ulogu tumači Gabriel Basso. Film u domaće bioskope stiže 30. maja.

Učitati još
Zatvori