Preminuo glumac Angus Cloud: Pamtićemo ga po ulozi Feza u seriji „Euphoria“
Preminuo glumac Angus Cloud: Pamtićemo ga po ulozi Feza u seriji „Euphoria“

Preminuo glumac Angus Cloud: Pamtićemo ga po ulozi Feza u seriji „Euphoria“

Šokirala nas je vest da je 25-godišnji američki glumac Angus Cloud preminuo u ponedeljak, 31. jula. Angus je bio najpoznatiji kao zvezda serije Euphoria u kojoj je glumio Feza, jednog od najomiljenijih likova. U izjavi koju je objavila njegova porodica rekli su kako je Angus dirnuo srca mnogih kao uetnik, prijatelj, brat i sin. Ova vest dolazi samo nedelju dana nakon što je Angus izgubio svog oca, a sa ovim gubitak se teško nosio. Iz HBO-a, na kojem se emituje Euphoria, takođe su objavili izjavu u kojoj su poručili: „Neverovatno smo tužni nakon vesti o smrti Agnusa Clouda. Bio je neverovatno talentiran i voljen deo HBO porodice i serije Euphoria. Želimo da iskažemo saučešće porodici i prijateljima u ovom teškom vremenu.“

Fez, Angusov lik u seriji Euphoria, mnogima je bio najdraži. Teško ga je i ne voleti. Na prvu nam se činio kao opasni diler. Međutim, što smo ga dublje upoznavali, Fezovo dobro srce i narav izašli su na videlo. Mi smo odlučili da izdvojimo njegove najbolje trenutke po kojima ćemo ga pamtiti.

Njegovo prijateljstvo s Rue

Rue, lik kojeg glumi Zendaya, kroz celu se seriju bori sa zavisnošću od droga, a Fez je uvek bio tu da pomogne. Prijateljstvo između njih je esencijalno za seriju te pokazuje kako Fez uvek stavlja porodicu na prvo mesto. Često je spreman s dobrim savetom i jako mu je stalo da se Rue otrezni. Tokom njegovog prijateljstva s njom, vidimo koliko se zaštitnički ponaša prema onima do kojih mu je stalo. Jedan od emotivnijih trenutaka serije pokazao je kolika je njegova bratska ljubav prema Rue kada je napokon povukao crtu i rekao joj kako joj neće dopustiti da se ubije s drogama. Pokazuje kako će uraditi sve da spasi njen život.

Odnos s bakom Marie

Fezova baka Marie u prvoj sezoni bila je jedna od misterioznijih likova. Upoznali smo je kad i Rue, bolesnu kako leži u krevetu u Fezovoj kući. Naposletku saznajemo da se Fez o njoj brine, te da diluje drogu kako bi je izdržavao. U drugoj sezoni pak dobijemo dublji uvid u njegov odnos s Marie. Vidimo kako je ona bila osoba koja ga je istovremeno spasila od oca zlostavljača, ali ga i uvela u svet droge. Od malih nogu je postao njen partner u dilovanju, ali ljubav koju imaju jedno prema drugom je i evidentna. U drugoj sezoni u flashbacku saznamo kako se Marie jednog dana srušila ispred Feza kada je on bio još tinejdžer. Lično je odveo u bolnicu kako se njihov porodični biznis ne bi otkrio. Ta odluka koštala ga je Marijinog zdravlja jer, kako smo saznali, da je Fez pozvao hitnu, Marie bi imala puno veće šanse za oporavak. To je bio jedan od trenutaka kada smo dobili uvid u jednog od najkompleksnijih likova u seriji.

Fez i Lexi

Jedan od neočekivanijih trenutaka serije dogodio se kada su iskre krenule da lete između Feza i Lexi. Ubrzo su postali jedan od najdražih parova u seriji. U prvoj epizodi druge sezone vidimo ih kako flertuju na party-ju i njegovu rečenicu „Pričanje s tobom mi je bio najbolji deo cele godine“ koja je rastopila fanove. Kako se njihov odnos razvija kroz seriju, pričaju o budućnosti. Vidimo ih koliko su zapravo različiti, a ipak njihova veza funkcioniše bolje nego većina drugih u seriji. Možda najbolja scena, i ona po kojem ćemo najviše pamtiti glumca, jeste ona u kojoj Fez i Lexi gledaju film Stand By Me. Ova scena izmamila je obožavateljima osmeh od uha do uha. Fezova i Lexina veza je svetionik usred svih droga, nasilja i tame koju Euphoria donosi. Dok se zajedno smeju i plaču gledajući film, u pozadini svira istoimena pesma, a Fez uhvati Lexi za ruku u trenutku koji su svi čekali.

Osim u seriji Euphoria, Angus se pojavio u manjim filmskim ulogama. Čekao se izlazak serije Freaky Tales, koja je završila produkciju u januaru, a u kojoj je Angus glumio sa Pedrom Pascalom.

Foto: Profimedia

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori