Nikolina Vrekić na CHANEL Haute Couture reviji u Parizu
Nikolina Vrekić na CHANEL Haute Couture reviji u Parizu

Nikolina Vrekić na CHANEL Haute
Couture reviji u Parizu

Ukoliko do sada niste čuli za ime Nikolina Vrekić, zaista je vreme da ga dobro upamtite. Manekenka jedinstvenog izgleda i odlučnog hoda, prošetala je brojnim svetskim pistama, a upravo se pojavila i na tek održanoj CHANEL Haute Couture reviji inspirisanoj nesavršenostima, baletom i nonšalantnim pokretom. Bele hulahopke bila su početna tačka svake kombinacije, a srpska manekenka je nosila komplet od tvida prepoznatljive ideologije dizajniranja francuske modne kuće koja se oslanja na sofisticirani izraz i dozu elegancije.

Nikolina Vrekić

CHANEL Houte Couture in balletcore era

Moda, muzika, pozorište i slikarstvo spojili su se u svojevrsnu poeziju čineći CHANEL Haute Couture reviju istinskim umetničkim izrazom. „Često razmišljam o igri, to vežna tema u CHANELU“, rekla je Viard. Upravo zbog toga, kolekcija izdvaja bele hulahopke, trikoe, mnogo tila, mašni i čipke. Nova CHANEL Haute Couture kolekcija predstavlja odu balletcore estetici u njenom izvornom obliku, a reviju je otvorila glumica Margaret Qualley u total white kombinaciji i belom blejzeru koji smo imali priliku da vidimo u kratkom filmu The Button. Na blejzeru je nedostajalo dugme na desnom rukavu, a razlozi za to nalaze se upravo u kratkom ostavrenju reditelja koji se predstavlja pod pseudoninom Dave Free.

…and there was Dior, too!

Ukoliko ste pomislili da je Rihanna „ukrala show“ na Dior reviji u Parizu, jasno je da niste uočili da se pistom prošetala i srpska manekenka Nikolina Vrekić. Iako za sebe kaže da je CHANEL devojka, njena pojava na Dior Haute Couture reviji nije prošla manje zapaženo. Maria Grazia Chiuri predstavila je kolekcija koja koketira između jednostavnog izraza tihog luksuza i istinske raskoši, a naglasila je da je u fokusu „razgovor između dve naizgled suprotstavljene ideologije korišćenja tkanina“. Reč je o istraživanju običnog pamuka i njegovom spajanju sa istaknutim svojstvima moire tkanine, a sve to je prikazano kroz reinterpretaciju silueta Christiana Diora iz perioda pedesetih godina prošlog veka.

Foto: Launchmetrics/spotlight, Instagram (@nikolina.vrekic)

Učitati još
Zatvori