Stigla je prva Balenciaga Skiwear kolekcija
Stigla je prva Balenciaga Skiwear kolekcija

Stigla je prva Balenciaga Skiwear kolekcija

Saga o towel suknji ne jenjava više od dve nedelje, što na modnom tržištu predstavlja skoro pa večnost. I dok jedni kritikuju [ne]kreativam ili bolje rečeno [ne]promišljen potez, drugi pak momenat trogodišnje amnezije ostavljaju po strani i groze se cifre koja doseže skoro tri nule. Izgleda da u šestom arrondissement ne haju mnogo za kritike već kao spreman odgovor Demna i creative team serviraju nešto sasvim novo [što na modnom tržištu predstavlja skoro pa nemoguće].

/ @balenciaga /
/ @balenciaga /

First [ever] Balenciaga skiwear collection.

Noviteti u Balenciaga timu ogledaju se u lansiranju prve skiwear kolekcije koja je svetlost dana ugledala petnaestog novembra. Zimsku Skijašku kolekciju čini bogat asortiman odeće, napredne konfekcije, zimske opreme, kao i skija i snouborda sa Balenciaga potipsom. Obuća ovog puta akcenat stavlja na funkcionalnost praćenu Balenciaga estetikom pa nije čudo da premda govorimo o skiwear kolekcije, prozivodi koji su najpre izdvojio jesu Alaska čizme napravljene od veštačkog krzna, kao i 3XL ski patike.  I dok je u drugim modnim brendovima mesec novembar rezervisan za party wear kolekcije, Balenciaga je ovog puta ready to hit the slopes. Plažni setting projektovan u kontrasnom kontekstu bez snega podseća nas na Winter 22 kampanju, a pored inovativne tehnologije skiwear kolekcija je praćena i pop-up radnjama širom sveta koje izgledaju kao idličan raj za sve ljubitelje ovog ekstremnog sporta.

Definitvno potez koji nismo očekivali i koji ovu, neki bi rekli, toksičnu romansu na relaciji BalencigaJournal vraća u odnos savršenog ljubavnog sklada, bar dok se skijaška sezona ne približi kraju.

/ @balenciaga /

Foto. Instagram @balenciaga  @myfacewheno_o

Učitati još
Zatvori