Gift guide: Pokloni koji nemaju materijalnu vrednost
Gift guide: Pokloni koji nemaju materijalnu vrednost

Gift guide: Pokloni koji nemaju
materijalnu vrednost

Za pojedine, osmišljavanje i kupovina poklona predstavlja aktivnost koju bi radije preskočili. Posebno je teško odgovoriti na pitanje šta pokloniti osobi koja, naizgled, ima sve. Bilo da su u pitanju pokloni za rođendane, godišnjice ili praznike, uglavnom razmišljamo u pravcu onih koji su materijalne prirode. Dakle, Madonna nije bila daleko od istine kada je u popularnoj pesmi Material Girl svet u kom živimo opisala kao material world.

Međutim, ove godine odlučili smo da poklone koji imaju materijalnu vrednost zamenimo iskustvom i znanjem aka poklonima koji će ne samo biti korisni, već će se i dugo pamtiti. Zato vam donosimo kratak gift guide i ideje za načine na koje bliskim osobama možete ulepšati ovu prazničnu sezonu.

01. Kursevi i radionice

Vaučeri za kurseve i radionice odlični su pokloni, ali i načini za sticanje ili unapređenje određenih veština. Bilo da je u pitanju kurs stranog jezika, kuvanja, vajarstva ili grnčarstva, svaki od njih objedinjuje lepo i korisno. Nedavno smo među prazničnim predlozima za ovaj tip aktivnosti naveli tri kreativne ideje, ali pored njih postoji još bezbroj opcija. Na vama ostaje samo da se u skladu sa afinitetima osobe kojoj biste poklonili vaučer opredelite za vrstu kursa.

02. Spa ili Wellness centar

Sigurni smo da bi za sve ljubitelje spa day koncepta pokloni koji bi njihov ritual izmestili iz kuće u prostor stvoren upravo u ove svrhe bio dream come true. Među brojnim atrakcijama ovog tipa Journal tim prednost uvek daje onima u neposrednoj blizini. Ukoliko želite da budete sigurni da će vaš poklon biti nezaboravno iskustvo, sa luksuznom zlatiborskom oazom u BOR Hotelu by Karisma sigurno nećete pogrešiti. Naš drugi glas odlazi za Atrium Hamam & Spa u Novom Sadu koji je karakterističan po nesvakidašnjem iskustvu turskog kupatila.

03. Airbnb odmarališta i vikendice

Za osobe koje su željne odmora od naporne svakodnevice i stresnog posla produženi weekend getaway u nekom od brojnih Airbnb odmarališta predstavlja poklon koji nema cenu. Okružene prirodnim lepotama i svežim vazduhom, planinske oaze i brvnare predstavljaju odlična mesta za relaksaciju u periodu koji predstoji. U tu svrhu, nedavno smo izdvojili tri planinske kolibe na tri različite lokacije koje želimo da posetimo. A kada se uverite u to da ih odlikuje nesvakidašnji ambijent, sigurni smo da će vam izbor za ovaj tip poklona biti olakšan.

04. Koncerti

Ukoliko ste upoznati sa muzičkim ukusom osobe kojoj kupujete poklon i bliži se koncert njihovog omiljenog pevača ili benda, jednačina je prosta. Muzički spektali predstavljaju iskustvo koje će vama draga osoba pamtiti čitavog života. Sve veći broj svetskih i regionalnih zvezda bira Beograd kao lokaciju za svoje koncerte, te nas je je obradovala vest da pevač Ed Sheeran sledeće godine dolazi u srpsku prestonicu. Međutim, dok do toga ne dođe, proverite ko sve nastupa u Beogradu do kraja godine. Možda na spisku pronađete izvođača čijim koncertom biste obradovali svoje bližnje.

05. Karte za bioskop

Pored muzike, veliki broj ljudi slobodno vreme koriste za gledanje filmova i serija. Zato bi za filmofile savršen poklon bile karte za bioskop uz, naravno, nezaobilazan movie snack paket koji sadrži kokice ili tortilja čips. Za nekoliko dana nas u lokalnim bioskopima očekuje premijera dokumentarca Renaissance: A Film by Beyoncé, a pored njega je na repertoarima moguće pronaći i brojne druge filmove u gotovo svim žanrovima.

Učitati još
Zatvori