Zavirili smo u kuću koja je osvojila Airbnb nagradu za najbolje dizajniran enterijer
Zavirili smo u kuću koja je osvojila Airbnb nagradu za najbolje dizajniran enterijer

Zavirili smo u kuću koja je osvojila Airbnb nagradu za najbolje dizajniran enterijer

Kuća o kojoj se, kada je reč o smeštaju sa Airbnb sajta, dosta pisalo kada je reč o svetskim medijima koji se bave dizajnom eneterijera i putovanjima. I zaista, Slow Beam, kako nosi naziv ove kuće za iznajmljivanje u Australiji, jedan je od retkih visoko dizajniranih primera. I ne samo to, način i stil kojim je uređena privukli su mnoge posetioce i ljubitelje enterijera. Upravo zbog toga je, 2021. godine Slow Beam kuća dobila nagradu za najbolje dizajniran enterijer sa Airbnb sajta. Ovo je, bez obzira na godinu nagrađivanja, veliki uspeh. Ako uzmemo u obzir neverovatan broj kuća za iznajmljivanje iz celog sveta na Airbnb sajtu, osvojiti prvo mesto u dizajnu je veliki uspeh. No, popularnost ovog objekta sa vremenom počela je sve više da raste, pogotovo nakon nagrade, te je do danas svaki ljubitelj enterijera bar jednom naleteo na Slow Beam kuću.

slow beam
Slow beam
airbnb kuća
@slow_beam
airbnb kuća
@slow_beam

DIZAJNERSKE KARAKTERISTIKE

Kada pogledate enterijer kuće Slow Beam prvo što uočite jeste dizajn koji se razlikuje od svega što ste videli do sada. Sam enterijer čini lični doživljaj i ekspresiju vlasnika kuće. Dizajner enterijera je Sarah Trotter, vlasnica arhitektonskog studija Hearth Studio. Kuća se nalazi u Australijskom mestu Hobart koje je poznato po bujnoj prirodi i strmim planinskim predelima. Samim tim i enterijer kuće je dizajniran po ugledu na nekadašnje australijske kuće. Ono što je veoma specifično jeste da je unutrašnjost kuće potpuno crnih zidova. To joj omogućava da, zahvaljujući velikim prozorima bude vidljiva i zanimljiva i spolja. Unutrašnjost kuće je obogaćena radovima popularnih australijskih dizajnera i umetnika. Neki od njih su, Grant Featherston, Esther Stewart, Anna Varendorff, Ebony Truscott, Kirsten Perry i Fred Ganim.

dizajn enterijera
slow beam
dizajn enterijera
slow beam
airbnb smeštaj
@slow_beam
smeštaj
@slow_beam

CRNA KAO POTENCIJALNI RIZIK

Ono što je ovu kući definitivno istaklo jeste dominantna crna boja kada je reč o, kako smo već istakli, zidovima i plafonima. No, tu je i crna koja se ogleda u dekorativnim elementima. Uz sve to, ona poseduje komade nameštaja i dekoracije koji su sa druge strane jarke boje. Da je rizik sa crnom bojom u enterijeru veliki, jeste. Da je rezultat koji dobijate jedinstven ukoliko se sve odlično poklopi, i to je tačno. U ovom konkretnom slučaju, sam položaj kuće igra veliku ulogu. Vlasnici ovog stana dobijaju veliku količinu svetlosti i na taj način mogu da obezbede sebi veliku količinu crne. Takođe, kombinacijom crne u enterijeru i prirodne svetlosti dobili su nameštaj koji se sitiče kao da je deo nekog crtanog filma. Ukoliko se bolje zagledate primetićete kako vam ovaj dom, na fotografijama, deluje kao da je nacrtan. Ovo je pravi primer kombinacije dobrog svetla i crne boje.

airbnb smeštaj
Airbnb
crni zidovi
@slow_beam
crni zidovi
@slow_beam

REZERVIŠITE SMEŠTAJ

Ukoliko biste voleli da rezervišete ovaj smeštaj, možete ga još uvek pronaći na sajtu Airbnb-a. Ovaj jedinstveni arhitektonski primerak definitivno će mnoge ostaviti bez daha. Oni koji su ljubitelji uređenja enterijera, na jedinstvenom primeru imaju priliku da upoznaju svet crne u kombinaciji sa jarkim i zagasitim nijansama. Uz igru svetlosti, ovaj Airbnb smeštaj definitivno može, ako ništa, poslužiti kao inspiracija za uređenje doma.

Foto: Instagram @slow_beam/Slow Beam/Airbnb

Učitati još
Zatvori