Atrium Hamam & Spa u Novom Sadu: Nesvakidašnje iskustvo turkog kupatila
Atrium Hamam & Spa u Novom Sadu: Nesvakidašnje iskustvo turkog kupatila

Atrium Hamam & Spa u Novom Sadu:
Nesvakidašnje iskustvo turkog kupatila

Nedavno otvoreni Atrium Hamam u Novom Sadu postao je već popularan. To možemo videti ne samo po reakcijama ljudi na društvenim mrežama nego i po broju posetilaca koji se mogu zateći tamo. Journal je pre nekoliko vikenda posetio ovo tursko kupatilo i donosimo vam utiske. Pri uslasku u Atrium Hamam bilo jasno da je reč o svetski uređenom kupatilu koje zaista, potpunim turskim enterijerom, odaje utisak kao da smo u Istanbulu.

@divan_academy
@vesela_sosa

Ritual kupanja u Hamamu

Čim uđete u Atrium Hamam stiže posluženje za vas. Zaposleni vam odmah daju priliku da se upoznate sa svim tretmanima koji vas očekuju tog dana. Ono što je zaista nesvakidašnje i po ugledu na stara turska kupatila, jeste opcija da sami birate sastav i arome ulja kojima ćete biti kupani i mazani.

Pre početka tretmana dobijate priliku da se opustite i pripremite mentalno i fizički. Hamamu ponudi ima niz izvrsnih turskih čajeva pomoću kojih možete potpuno da se relaksirate.

Čitav proces koji sledi je jedno unikatno iskustvo. Kupanje čitavog tela od strane radnica, trljanje rukavicama za piling kože i para koja vam otvara svaku poru. Ovaj način tretmana ne može da se opiše rečima, ono mora da se doživi.

Tokom trajanja tretmana osetili smo kako nam se cirkulacija budi, arome i mirisi sapuna su nas potpuno opustili a sama usluga je bila besprekorna. Nakon parnog kupanja, koža se sapira vodom, a prva stvar koju osetite je čista i besprekorno sjajna koža.

Nakon kupanja odlučili da popijemo još jedan čaj i divimo se novom izgledu i mirisu naše kože.

 

tripadvisor.comn
tripadvisor.com
tripadvisor.com

Masaža, joga, čajdžinica i restoran

Masaže

Atrium Hamam ima široku ponudu masaža sa aromatičnim uljima. Masažu vam obavezno preporučujemo pre ili nakon parnog kupanja.

Kada je reč o celokupnoj ponudi, najviše nam se dopala masaža stopala koja ima efekat na čitavo telo. Ovaj tip masaže nama je doneo bistriji um i potpuno opustio mišiće čitavog tela. Pored stopala, isprobali smo i masažu lica, glave i vrata koja nije tako česta ponuda u spa centrima. Ovaj tip masaže ima dejstvo na čitav organizam ali i na sam izgled lica i vrata.

Hamam u ponudi masaža ima još: Madero terapiju lica, terapeutsku masažu, duboku relax masažu, limfnu drenažu kao i kombinaciju tajlandske, šijacu i jumeiho masaže.

novi sad travel

Hot joga

Sigurno se pitate šta je Hot joga i kako bi časovi mogli da izgledaju na lokaciji kao što je tursko kupatilo?

Ovaj spoj bio je i nama stran, ali smo uspeli da saznamo o čemu se tačno radi. Treninzi Hot joge izvode se u ugrejanoj prostoriji na 35-42 °C. a instruktori koji rade u Atrium Hamamu sa polaznicima prolaze kroz dvadesetšest različitih poza uz vežbe disanja na početku i na kraju treninga.

Joga u zagrejanoj prostoriji ima ulogu da opusti vaše mišiće, prodre u unutrašnjost organizma i pročisti čitavo telo. Zamisite samo uzemljenje koje osećate nakon što zaista redovno počnete da praktikujete Hot jogu.

Ovakav vid rekreacije je više od samog opuštanja i uzemljenja, ona vraća vašem organizmu snagu. Pomaže mu da izbaci sve toksine, jača vaše srce i krvotok, utiče na izgled kože lica i tela, dodatno zateže mišiće. Časovi se održavaju sredom i petkom od 9-10:30 ujutro, mi definitivno nameravamo da se oprobamo i u ovom vidu vežbanja.

Čajdžinica i restoran

Već smo vam spominjali Turske čajeve koje smo probali na tretmanu parnog kupanja, međutim oni su toliko dobri da ih vredi opisati dodatno i u ovoj rubrici. Kada smo prvi put probali čaj iz Atrium Hamama prvo smo pomislili – ovo je tako pitko. 

Temperatura čaja je bila optimalna, ukus nesvakidašnji a efekat opuštanja momentalan. Mi vam za sada možemo preporučiti Marokanski čaj od mente i čaj od Jasmina koji smo i sami imali prilike da probamo.

Retsoran u ponudi ima tradicionalna turska jela, a čitav ambijent reastorana vodi vas direktno u Tursku i njihove upečatljive palate koje su prekrivene zlatnim elementima, raskoši i jarkim bojama.

Ako ste ljubitelj baklave, predlažemo da je probate u Atrium Hamamu i zaista sebe ubedite da ste na najboljem proputovanju. Ostatak menija restorana Hamam možete pogledati ovde.

@maja.ruzicic
@anna_rea_m
@andriana_pavkov

Sredi svoj duh, telo i izgled na jednom mestu

Atrium Hamam u sklopu svog kompleksa nudi i veliki kutak za ulepšavanje gde možete zakazati frizera, profesionalno šminkanje, manikir i pedikir, barbera i sve ostale tretmane koje nude prestižni saloni.  Ovo tursko kupatilo u Novom Sadu na jednom mestu ima sve što vam je potrebno da se potpuno posvtite sebi na svim nivoima.

Atrium Hamam nalazi se na adresi Nikole Pašića 1. u samom centru grada. Nakon odmora u Turskom kupatilu, prošetajte ulicama ovog divnog grada.

 

tripadvisor.com
@ig_novisad

Foto: Pexels, Tripadvisor, Instagram.

Učitati još
Zatvori