Hypebeast recept – SZA lazanje
Hypebeast recept – SZA lazanje

Hypebeast recept – SZA lazanje

R’n’B princeza novog doba, SZA, pokorila je muzičke top liste, uradila duete sa najvećim artistima današnjice i nedavno je postala Tommy Girl. Ono što takođe znamo jeste da je omiljena nam pevačica velika ljubiteljka supe od lazanje. Štaviše, toliko je voli da je food bloger, @dannylovespasta, postao popularan upravo zbog nje. Naime, nakon što je videla njegov TikTok video u kom uživa u činiji supe od lazanje, SZA je u komentaru zamolila za recept, i time proslavila sad već famoznu supu. Pomenuti popularni food bloger je, u čast pevačice, napravio lazanje sa njenim likom. Ove SZA lazanje smo odmah vizuelizovali u našoj Hypebeast gastro rubrici. Donosimo recept.

Sastojci:

Za crveni sos:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 tegla sosa od paradajza
  • 2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 250 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 kašičica šećera (opciono, da ublaži kiselost paradajza)

Za bešamel sos:

  • 4 kašike putera
  • 4 kašike brašna
  • 4 šolje mleka
  • So, biber i muskatni oraščić po ukusu
  • 2 šolje rendane Mocarele
  • 1 šolja rendanog Parmezana
  • 300 g sveže Mocarele

Ostali sastojci:

  • 250 g testa za lazanje
  • so i biber
  • crveno vino (opciono)

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk i dinstajte dok ne postane mekan, oko pet minuta. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Dodajte bosiljak, origano, so, biber i meso, i šećer. U sve to dodajte sos od paradajza i kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, uz povremeno mešanje, sve dok se sos ne zgusne. Ukoliko želite, možete dodati crveno vino. Sklonite sos sa vatre i ostavite sa strane. Sada sledi priprema bešamel sosa. U srednje velikom loncu, rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte konstantno dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte sos dok ne počne da se zgušnjava, oko 5-7 minuta. Sos treba da bude gladak i kremast. Dodajte so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Po želji, dodajte rendani parmezan ili mocarelu. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.

U velikoj posudi za pečenje, rasporedite tanak sloj crvenog sosa na dno. Na to dodajte jedan sloj kuvanih lazanja. Preko lazanja rasporedite polovinu bešamel sosa. Zatim pospite polovinu narendanog mocarela sira. Ponovite postupak sa još jednim slojem lazanja, bešamel sosa, i na sve to dodajte crveni sos. Naseći sveži Mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos. Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. Na sve to treba staviti malo soka od crvenog sosa, viljuškom prošarati po celoj površini, sve to kako beli sos nebi izgoreo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena, ili dok lazanje ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite iz rerne. Lazanje pospite rendanim Parmezanom i vratite u rernu. Potrebno je peći još deset-ak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre posluživanja. Uživajte!

Foto: Instagram @dannylovespasta

Učitati još
Zatvori