Da li nam poslednja Tommy Hilfiger kampanja poručuje da je Sza nova Aaliyah?
Da li nam poslednja Tommy Hilfiger kampanja poručuje da je Sza nova Aaliyah?

Da li nam poslednja Tommy Hilfiger kampanja
poručuje da je Sza nova Aaliyah?

Brend koji se neretko uvezivao sa javnim ličnostima globalne muzičke scene ima novo zaštitno lice. R’n’B princeza novog doba, Sza,  pokorila je muzičke top liste, uradila duete sa najvećim artistima današnjice i postala Tommy Girl.

Iako je pevačica zaštitno lice modne kuće Tommy Hilfiger u celini, akcenat je stavljen na podliniju Tommy Jeans koju je krajem devedesetih proslavila jedna od (tada) najistaknutijih R’n’B izvođača na svetu – Aaliyah. Nakon nje su ove komade nosile i devojke iz popularnih grupa Destiny’s Child i TLC, i time je Tommy Jeans postao sinonim za hip hop modnu sferu i svojevrsnu cool girl estetiku. Četvrtinu veka kasnije – tradicija se nastavlja.

Tommy Girl 2.0

Kako u modi, tako i u muzici imamo ciklične talase kada jedan žanr periodično prolazi kroz svoj prajmtajm. Kako su kraj devedesetih obeležili sjajni ženski izvođači sa R’n’B i hip hop scene, nakon toga usledio je više od deceniju dug pop talas koji je iznedrio neke od najvećih artista 21. veka. Poslednjih par godina muzikom vlada dobri old school rhytm & blues, a devojka koja je radprodala arene širom Amerike upravo je Sza. Njene slow pesme i specifična boja glasa vladaju platformom Spotify, a Tommy Hilfiger tim je prepoznao novu R’n’B princezu. Iako Aaliyah i Sza nemaju sličan senzibilitet niti vizuelni identitet, obe su na neki način R’n’B heroine svoje generacije.

Titulu Tommy devojke dobila je neposredno pred početak Nedelje mode u Njujorku, kada je zvanično lansirana oficijalna modna kampanja sa njom u glavnoj ulozi.

Lets talk about music

Moglo bi se reći da je Sza obeležila septembar, izbacivši duete sa dva ekstremno popularna svetska izvođača. Njen hit Snooze dobio je acoustic remix verziju na kojoj se pojavljuje pop senzacija Justin Bieber, dok je pesma Slime you out najava  dugoočekivanog albuma kanadskog repera Drake-a. Njeni koncerti su u publici imali više celebrity ličnosti nego turneje Beyonce i Taylor Swift zajedno, a kakvu magiju Sza širi svojom muzikom poslušajte u nastavku teksta. THE CHILLS.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori