Bow eyeliner je viralan make-up look koji nosimo ove praznične sezone
Bow eyeliner je viralan make-up look koji nosimo ove praznične sezone

Bow eyeliner je viralan make-up look koji
nosimo ove praznične sezone

Godinu za nama slobodno možemo da prozovemo godinom mašnice, s obzirom da su mašnice i svilene tračice dominirale u svakom polju mode i lepote u 2023. godini. Kako smo još krajem prošle godine najavili početak ovog trenda, moramo da priznamo da je opstanak istog tokom cele godine bilo prijatno (ne)iznenađenje. Mašnice su našle svoj put na modnim pistama, odeći koju nosimo, pa i u našoj kosi. Za sam završetak godine, one su pronašle put i do našeg lica, zahvaljujući viralnom make-up izgledu koji se pojavio taman na vreme za praznike. U nastavku seciramo šta je bow eyeliner izgled, kao i kako da ga postignete sami.

@glowbysoph

How to: Bow eyeliner

Sve što ovaj make-up look zapravo zahteva jeste crvenu olovku za usta, a ostatak izgleda prepuštamo vašoj mašti na volju. Dakle, olovkom iscrtajte ajlajner kao što biste to inače uradili, a zatim ćete sam kraj ajlajnera produžiti u mašnicu po vašem ukusu. Sve što je preostalo jeste da je ukrasite po želji – dodajte cirkone, shimmer senku na kapak, ili nešto treće.

Što se ostatka šminke tiče, smatramo da se ovaj look najbolje kombinuje sa rumenilima crvenog tona, kao i karminom ili sjajem slične nijanse. Ukoliko ipak niste preterano za ideju nošenja crvenog karmina, ovaj izgled će podjednako dobro izgledati sa neutralnim usnama ili jednostavnim providnim sjajem.

U prilogu donosimo video beauty kreatorke koja je zaslužna za ovaj bow eyeliner make-up trend.

Gde možete nositi ovaj look?

Kada su nešto nekonvencionalniji make-up trendovi u pitanju, neretko se pitamo za koju priliku je uopšte on pogodan za nošenjem. Međutim, kako ovde u Journal redakciji snažno podstičemo kreativnost i izlaženje van okvira konvencionalnog, smatramo da ne postoji prava prilika za nošenje nekog izgleda. Što se konkretno bow eyeliner look-a tiče, smatramo da će savršeno izgledati na bilo kojoj prazničnoj proslavi, u izlasku, ili čak samo za nošenje po kući i fotografisanju za Instagram. Ipak, to each their own.

Predlog proizvoda

Kako je za postizanje ovog izgleda potrebna olovka dovoljno kremasta za lepo iscrtavanje, ali koja se istovremeno neće razmazati tokom njenog nošenja, bitno je da odaberemo proizvod koji će postići oba. U nastavku donosimo Journal predloge crvenih olovki za usta koje će biti idealne za kreiranje ovog izgleda, koje takođe izgledaju podjednako dobro na ustima, koliko i na očima.

mac cosmetics lip pencil - ruby woo
aura lip pencil - true red
essence soft and precise lip pencil - my love
NYX Slim Lip Pencil - Hot red
catrice Plumping Lip Liner - stay powerful

Foto: Instagram (@reitxmakeup, @glowbysoph), MAC Cosmetics, Aura, essence, NYX Cosmetics, Catrice

Učitati još
Zatvori