Trend alert: Tračice u kosi
Trend alert: Tračice u kosi

Trend alert: Tračice u kosi

Balletcore, coquette aesthetici sve ostale internet mikro niše čije opisne reči najčešće ljudima u „stvarnom svetu“ ne znače mnogo, dovele su do mnogih trendova koje trenutno svedočimo u svetu mode. Od Miu Miu baletanki, do povratka grejača za noge i omraženog bolera, modne zaluđenice i samoprozvane „soft girls“ sve više liče na Ninu Sayers iz filma Black Swan. Sada svedočimo širenju jednog mini trenda koji je nastao upravo iz tih kutaka internet zajednica – tračice u kosi.

@f4iry4bby
@rayneincorporated
@cyperpint
@cyperpint

Tračice u kosi

Pre tačno deset godina, Lana Del Rey je u jednoj svojoj pesmi rekla ribbons in our hair, and our eyes gleamed mean, a s obzirom da je venov dijagram Lana fanova i pristalica ove estetike gotovo dva potpuno preklapajuća kruga, zaključićemo da su ovu rečenicu njeni fanovi shvatili toliko ozbiljno da su ostali dosledni čak deset godina kasnije.

Ovaj trend ide rame uz rame sa pojavom mašnica u kosi, iako možemo da kažemo da ona čini „starija sestra“ verziju ovom trendu koji nastaje kao ogranak baletske estetike.

How to: Hair ribbons

Svilene ili čipkane, nije ni bitno, kao što nije ni bitno na koji ćete način integrisati ovaj modni aksesoar u vašu frizuru.

Upletite tračice u vaše pletenice, ili jednostavno je iskoristite kao završni detalj na vezanom repu. Važno je samo da odaje energiju „nežne devojke“ koja ima malo kakvog dodira sa realnošću. Uparite ovaj modni detalj sa savršeno napućenim ustima kao kada se durite, i uspešno ste otelotvorili šta trenutno znači biti online it devojka.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori