Mašnice u kosi? Yes, please
Mašnice u kosi? Yes, please

Mašnice u kosi? Yes, please

Balletcore (mikro) fashion pravac preplavio je modnu industriju i uveo svoja pravila igre. Off-duty ballerina look prvi je aminovao Miu Miu, a poslednju validaciju dao je njujorški brend Sandy Liang. Naime, na reviji za jesenju kolekciju identifikovali smo svilene mašnice u kosi. Mnogo svilenih mašnica za koje smo pre samo nekoliko meseci skoro pa garantovali da će postati viralan trend. Tačnije, raspisali smo hipotezu o tračicama u kosi i uzbudili javnost velikim mašnama, a kako uveliko nosimo baletanke, bolero i grejače vreme je da ponovo otvorimo diskusiju o ovim aksesoarima za kosu – u nešto izmenjenom obliku.

@sandyliang

Take a „bow“

Stanite na prste, uradite plié i nežnim pokretima uz prve taktove Čajkovskog zađite u svet balletcore estetike, baš poput omiljene nam stilske buntovnice Lare Violette koja se sa tri crne mašne u kosi pojavila na Chanel reviji u Parizu. Kamelija, tvid i mašnice – a girl’s dream.

@laravioletta
@laravioletta

Mašnice u kosi? Yes, please

Trendove odavno ne diktiraju revije, te nas ne čudi da su se svilene tračice u kosi prvobitno pojavile na društvenim mrežama, a nedugo zatim i na istaknutim Nedeljama mode. Ipak, kako začarani krug zaista ostaje začaran, svilene mašne su se sa piste ponovo vratile na Instagram, a prva u redu bila je ultimativna štreberka Hailey Bieber koja je brže-bolje isprobala svoje roze mašnice.

Naša presuda: Mašnice u kosi? Bespogovorno – Yes, please.

@haileybieber
@haileybieber

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori