Upcycling kod kuće: Kako napraviti jednostavan ribbon top
Upcycling kod kuće: Kako napraviti jednostavan ribbon top

Upcycling kod kuće: Kako napraviti
jednostavan ribbon top

Kako smo već duboko zašli u domen upcycling metode i „sporog“ pristupu modi, nastojimo da sve češće implementiramo ovaj modni pravac u naš način života. Odnosno, priklonimo se svojevrsnom načinu života koji podrazumeva svesniju i održiviju zamisao modnog sveta. U našoj upcycling kod kuće rubrici već smo pričali o unikatnom topu od kravata. Ovog puta, donosimo how-to za jednostavan ribbon top.

@fanci.club

Ukoliko još uvek niste sigurni šta tačno pojam upcycling podrazumeva, let’s fill you in. On se odnosi na metodu davanja novog života starim komadima odeće za koji su ispunili svoj „životni vek“. Ono što je nekad bila košulja koju više ne nosite, uz par makaza, igle i konca (kao i neizostavne kreativne vizije), može biti novi top ili haljina koje ćete zapravo nositi. Štaviše, ne postoji limit kreativnosti kada je upcycling u pitanju, stoga neretko koristimo različite komade odeće u naporu da stvorimo nešto nalik frankenštajnovom čudovištu, naravno, u high fashion smislu.

@fanci.club

How to: Ribbon top

Kako smo već nagovestili da je u pitanju izuzetno jednostavan top za napraviti, sve što vam je potrebno jeste bilo koja majica po vašoj želji (naš izbor je bela potkošulja), dve zihernadle i malo satenske tračice. Što se tiče samog procesa pravljenja ovog topa, on jednostavno podrazumeva da napravite dve mašnice od satenske trake, a potom zihernadlama probodete kroz mašnice i zakačite na majicu.

Naravno, lepota upcycling-a leži upravo u tome što podrazumeva neograničen prostor za kreativnu slobodu i improvizaciju. Iskoristite mogućnost da izmenite, dodate ili promenite bilo koji deo ovog procesa i učinite finalni izgled autentičnim vašem ličnom stilu. Odaberite drugačiji stil majice, dodajte više mašnica ili promenite položaj mašnica na majci. Štaviše, kako se koristimo zihernadlama, imamo mogućnost neograničeno da menjamo i isprobavamo različite izglede.

U nastavku pogledajte samo jedan od načina na koji možete napraviti sopstveni ribbon top.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori