Oktobarski noviteti: Tri knjige koje upisujemo na #reading listu
Oktobarski noviteti: Tri knjige koje upisujemo na #reading listu

Oktobarski noviteti: Tri knjige koje
upisujemo na #reading listu

Prošli mesec smo istakli knjige koje su svoju slavu doživele pre samog objavljivanja, a ovaj smo odlčili da uradimo isto. Izdvojili smo tri naslova o kojima se priča. Pogledajte šta se nalazi na oktobarskom knjiškom radaru i izaberite neke od naslova za svoju kućnu biblioteku. Ukoliko ste do sada stekli poverenje u naše mesečne predloge, verujemo da će ove knjige biti deo i vašeg spiska za kupovinu za ovaj mesec.

O, Vilijame – Elizabeth Strout

Dobitnica Pulicerove nagrade vraća se junakinji Lusi u novom romanu o tihim silama koje nas drže zajedno čak i kad se jedni od drugih udaljimo. Autorka romana priseća se svoje mladosti. Života u kom je bila udata i živela sa dve ćerke koje je odgajala, a ide sve do svojih poznih godina. Počinje da se suočava sa svojom prošlošću, unikatnim emocijama koje gaji, intenzivnim odnosima kroz koje je prošla. Mnogo godina nakon razvoda, njen bivši suprug će je pozvati na putovanje na kom će pokušati zajedno da otkriju njegovu porodičnu tajnu. Dok se zajedno, nakon godina rastavljenosti budu prisećali svoje ljubavi, života i situacija, spisateljica će čitav tok romana posvetiti Vilijamu. O, Vilijame je roman koji podseća zbog čega volimo.

Ovog okrobra, definitivno će privući pažnju onih koji su čitali prvi roman Elizapeth Strout, Zovem se Lusi Barton. Ukoliko želite da upoznate junakiknju Lusi, možda bi ukoliko niste čitali prvi deo romana, svoju pažnju trebali da usmerite ka oba dela.

booka knjiga
booka

Moja Kamilj, odletela – Sophie Daull

Nakon romana U velikoj perionici koji je dostigao veliku slavu u našoj zemlji, Sophie Daull pripremila je novi naslov – Moja Kamilj, odletela. Autobiografskim romanom U velikoj perionici, čiji su glavni protagonisti jedna ćerka i ubica njene majke, koji se sreću čudnim sticajem okolnosti trideset godina nakon svirepog ubistva. Da je spisateljica uzela zamah ka svom autobiografskom stvaralaštvu sada se može videti i u novom romanu. U ovom slučaju Sophie odmah nakon smrti svoje ćerke počinje da piše roman. Priseća se njihovih zajedničkih trenutaka, melanholično poredstavlja njihov zajednički život, ali i opisuje tragediju koja ih je zadesila. Francuska spisateljica ne odriče se humora ni u svojoj najdubljoj žalosti. Još jedan roler koster emocija očekuje sve one koji su voljni da osećaju.

kontrast izdavaštvo
kontrast izdavaštvo

Milenijum u Beogradu – Vladimir Pištalo

Ukoliko ste bili u potrazi za novim izdanjem knjige Milenijum u Beogradu plodonosnog domaćeg autora Vladimira Pištala sigurno ste primetili da su svi primerci rasprodati. Roman objavljen pre dvadeset godina i dalje uživa veliku pažnju. Ovog meseca primerke ovog romana možete naći u domaćim knjižarama. Milenijum u Beogradu je mozički napisan roman u kom se gradi portret grada, isto koliko i jedne generacije u njemu. Priča o petoro ljudi, prijatelja, koji zajedno prolaze sve prilike i neprilike u gradu koji i danas važi za prestonicu mladosti. Uzbudljiva priča koju definitivno savetujemo da pročitate ukoliko do sada niste.

laguna knjige
laguna
Učitati još
Zatvori