Movie news: Čuveni rediteljski duo je još uvek na pauzi – novi Coen film ponovo u samostalnoj režiji
Movie news: Čuveni rediteljski duo je još uvek na pauzi – novi Coen film ponovo u samostalnoj režiji

Movie news: Čuveni rediteljski duo je još uvek na pauzi – novi Coen film ponovo u samostalnoj režiji

Stižu odlične vesti za sve filmofile. Kako saznajemo, u pripremi je novi film čuvenog reditelja Ethana Coena, poznatog po saradnji sa bratom, Joelom. Braća Coen su tokom decenija postala sinonim za (pomalo) otkačene i nadrealistične filmove. Fargo, The Big Lebowski i No Country for Old Men su samo neki od njih. Njihovi filmovi su i generalno dobro prihvaćeni od strane Akademije. Zajedno imaju čak 14 nominacija za Oskara – i četiri trofeja. Zanimljivo, uspeh filma Fargo inspirisao je i istoimenu seriju, čiju petu sezonu smo gledali u novembru.

Poslednjih nekoliko godina, bratska saradnja koja traje od 60-ih godina je stavljena na pauzu. Nakon što je 2021. Joel Coen samostalno režirao film The Tragedy of Macbeth, sada je red i na Ethana. Novi film Ethan piše i režira sa suprugom Triciom Cooke, a reč je o komediji Drive-Away Dolls.

All-star cast u novoj road trip komediji

Film Drive-Away Dolls okupio je najveća holivudska imena – od Margaret Qualley koja je otvorila ovogodišnju CHANEL Haute Couture reviju u total white kombinaciji, do Matta Damona. Predstavljen kao road trip komedija, film prati Jamie i Marian. Jamie (Qualley) se kaje zbog raskida sa devojkom, dok je Marian (Geraldine Viswanathan) željna odmora. U potrazi za novim početkom, odlaze u prestonicu Floride, grad Tallahassee. Međutim, situacija se preokrene kada na putu upoznaju grupu nesposobnih kriminalaca.

U ulozi policajke Susie gledaćemo Beanie Feldstein, dok je uloga Pedra Pascala pod misterioznom titulom no name Kolekcionara. Colman Domingo je The Chief, a Matt Damon tumači senatora Garya Channela.

Sudeći po traileru, čeka nas uzbudljiva vožnja (no pun intended). Film u američke bioskope stiže 23. februara, a i kod nas, nadamo se, uskoro. Prvobitno, debut filma je bio zakazan za septembar 2023, ali je odložen zbog štrajka holivudskih pisaca i scenarista.

Drive-Away Dolls, Working Titl

Foto: Working Title, Instagram @driveawaydolls

Učitati još
Zatvori