Filmski maraton: Cameron Diaz i romantične komedije koje gledamo za vreme praznika
Filmski maraton: Cameron Diaz i romantične komedije koje gledamo za vreme praznika

Filmski maraton: Cameron Diaz i romantične komedije koje gledamo za vreme praznika

Novogodišnja euforija ne označava isključivo početak party sezone, šljokice i sav taj glamur već neretko predstavlja vreme ušuškanosti ispunjeno mirisom cimeta i toplih napitaka. Kada užurbana svakodnevnica usporava tempo, kada konačno imamo vremena da pogledamo svaki filmski maraton koji smo zabeležili negde u Letterboxdu. Nakon ne-krindž ostvarenja koja vas ne oslubađaju u potpunosti stereotipnih smicalica kinematografije, došao je trenutak da se potpuno prepostimo prazničnoj atmosferi i to uz Cameron Diaz – i listu romantičnih komedija.

Cameron Diaz

The Holiday

Filmski maraton sa Cameron Diaz u glavnoj ulozi započinjemo ultimativnim prazničnim ostavrenjem koje bespogovorno možemo iznova da gledamo. Film The Holiday govori o dve žene iz različitih okruženja koje odlučuju da upravo za vreme praznike zamene domove kako bi pobegle od komplikovanih ljubavnih zavrzlama. I nemojte da vas zavara bajkovita atmosfera, ovo nije film o savršenim vezama i srodnim dušava već ostvarenje koje sa sobom nosi dinamku odnosa. Pored Cameron, u filmu glume i Kate Winslet, Jude Law i Jack Black.

What Happens In Vegas

Filmsko ostvarenje What Happens In Vegas govori o ludoj noći u Las Vegasu tokom koje se Cameron Diaz i Ashton Kutcher venčavaju. Međutim, drama počinje u trenutku kada osvajaju džekpot u kazinu. Njihov jednostavan plan da se brzo razvedu i podele tri miliona dolara postaje govoto neizvodljiv. Lukavi sudija zamrzava nagradu i odbija da ponišiti brak, a Ashton (Jack) i Cameron (Joy) ostaju zarobljeni pokušavajući da im improvzovani brak ipak uspe.

Iako u filmu My Best Friend’s Wedding glavnu žensku ulogu tumači Julia Roberts, lik Cameron Diaz imao je presudnu ulogu u ovom ostvarenju. Naime, priča se kreće oko prijatelja Julianne Potter (Julia Roberts) i Michael O’Neal (Dermot Mulroney) iz detinjastva koji su imali dogovor da se venčaju ukoliko do 28. godine ostanu slobodni, a svega četiri dana pre Julianninog rođendana Michael objavljuje veridbu prelepom dvadesetogodišnjakinjom Kimberly (Cameron Diaz). Julianna tada shvata da je zaljubljena u svoh najboljeg prijatelja i zaklinje se da će zaustaviti venčanje. Međutim, Kimberly je postavlja za deveruši i tu sve postaje umnogome komplikovanije.

Last, but not least – romantična komedija The Something About Mary govori o novinaru Tedu Stroehmannu koji trinaest godina nakon nesupelog odlaska na matursko veče odlučuje da pronađe devojku sa kojom je trebalo da ode na date. Ted unajmljuje privatnog detektiva koji ubrzo pronalazi izvesnu Mary u koju je Ted još uvek zaljubljen. Zaplet počinje u trenutku kada detektiv Healy postaje očaran Mary i počinje da laže svogo klijenta kako bi je ipak on osvojio. Uloga u ovom filmu, donosi Cameron Diaz nominaciju za Zlatni globus i MTV nagradu za najbolju glumicu.

Foto: IMDB, Profimedia

Učitati još
Zatvori