Trčanje na otvorenom je uvek dobra ideja – saznajte i zašto
Trčanje na otvorenom je uvek dobra ideja – saznajte i zašto

Trčanje na otvorenom je uvek dobra ideja
– saznajte i zašto

It’s still better outside.

Trčanje na otvorenom vs trčanje indoor vodi 1:0, bez obzira na okolnosti, godišnje doba i vremenske uslove. Benefite outdoor trčanja možemo da nabrajamo do kraja ovog teksta ali suštinski – povezanost sa prirodom ide na prvo mesto. Mišići pri trčanju na neravnomernom terenu angažovani su duplo više, kako se prilagođavaju svakoj krivini, usponu i čestoj promeni podloge. Da li treba da pomenemo čist vazduh i vitamin D*?

Sada vam je daleko jasniji naš intro koji glasi – It’s still better outside.

* SPF always & forever

Divčibare running camp / decembar ‘23

Planina Divčibare nakratko postala je perfect running destinacija, a na ovom geografskom položaju okupilo se krajem prošle godine pedesetak ljubitelja trčanja na otvorenom. Svi oni imali su isti cilj – kvalitetno sportsko druženje u prirodi i testiranje novih Nike running modela patika: Pegasus Trail 4 Goretex & InfinityRN4 Goretex.

Kao glavna baza i inicijalno mesto okupljanja poslužio je montažni šator, odakle su se grupe dalje upućivale na raznolike dnevne aktivnosti – a sve u cilju da na različitim terenima i podlogama testiraju izdržljivost i funkcionalnost dva nova modela patika.

Dva različita modela – jedan zajednički cilj

Ako ste ljubitelji aktivnosti na otvorenom, a ujedno ste u potrazi za vodootpornom udobnom obućom unapređenih tehnoloških performansi – čekirajte jedan od dva Nike modela specijalno prilagođena za outdoor running.

Pegasus Trail 4 Goretex imaju manje karakteristične gume oko prednjeg dela koje obezbeđuju dodatnu izdržljivost i prijanjanje na tehničkim stazama i održavaju neometano trčanje na putu. Nike React tehnologija svojom izdržljivom penom pruža efekat glatkog trčanja, a sam dizajn patika garantuje veliku stabilnost – čak i za trčanje po kamenitom terenu. Ova patika namenjena je prvenstveno trkačima koji trče off road trail trke, po blatnjavom i neravnom terenu.

Nike InfinitiRN 4 Goretex je potpuno nova verzija poznatog modela patika, a potporni jastučići napravljeni su za nesmetano trčanje. Kreirana je od nove Nike ReactX pene koja trkaču pruža 13% više energije u poređenju sa basic Nike React penom. Ova verzija patike kao glavni zadatak ima pružanje laganog trčanja, ReactX pena veću podršku dok širi prostor za prste pomaže vašem stopalu da se oseća stabilno i sigurno prilikom fizičkog napora.

Nakon dvodnevnog druženja na Divčibarama patike su položile test, a ljubitelji trčanja davali su svoj feedback o patikama koji, kao inicijalna povratna informacija, doprinosi daljem unapređenju dizajna. Nadamo se da se vidimo prilikom nekog sledećeg druženja u prirodi jer, da utvrdimo gradivo, it’s still better outside.

Foto: Rastko Šurdić

Učitati još
Zatvori