The One Where We Lost a Friend: Zašto smo voleli Chandlera Binga?
The One Where We Lost a Friend: Zašto smo voleli Chandlera Binga?

The One Where We Lost a Friend: Zašto
smo voleli Chandlera Binga?

Probudila nas je tužna vest. Naime, Matthew Perry, zvezda serije Friends, preminuo je u subotu u 55. godini nakon što je pozvana Hitna pomoć zbog srčanog zastoja. Telo omiljenog Chandlera Binga nađeno je u njegovom domu u đakuziju.

Chandler Bing – omiljeni prijatelj

Matthew Perry je rođen u Masačusetsu 1969. godine, a odrastao je u Kanadi. Međutim, sa 15 godina preselio se iz Otave u Los Anđeles kako bi završio srednju školu i nastavio glumačku karijeru.

Nakon što je nekoliko godina igrao nekoliko manjih uloga, dobio je svoje prve veće uloge u sitcomu Boys Will Be Boys i Growing Pains pre svoje najznačajnije uloge Chandlera Binga u seriji Friends 1994. godine.

Uloga koja mu je promenila život

Serija se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004, a i dan-danas vrlo je popularna. Matthew Perry i njegov lik Chandlera bio je omiljen zbog svoje duhovitosti i sarkastičnosti, a bio je nominovan za Emmy nagradu ukupno pet puta, uključujući i njegovo pojavljivanje u specijalu o ponovnom okupljanju Prijatelja na HBO Maxu 2021. Iako su svih šest glavnih likova u seriji bili duhoviti, Chandler je bio poseban. Pamtićemo ga kao šarmantnog i duhovitog lika koji je mogao da nasmeje publiku svojim jednostavnim frazama kao što je: Could you be anymore annoying?

Osim duhovitosti, Matthew Perry u ulozi Chandlera je tokom sezona razvio posebne odnose koji su nam veoma dragi. U nastavku izdvajamo nama omiljene po kojima ćemo pamtiti jednog od naših omiljenih prijatelja uz kojeg smo odrastali.

Njegova ljubav prema Monici

Svi smo barem jednom tokom gledanja serije maštali o savršenoj i skladnoj vezi kakvu su imali Monica i Chandler. Iz dugogodišnjeg prijateljstva, ljubav se između prijatelja javila tokom boravka u Londonu kada je Ross trebalo da se venča s Emily. Od tada su pokušavali da sakriju svoju vezu zbog straha od Monicinog brata Rossa. Ipak to je bilo bezuspešno. Iz sezone u sezonu pratili smo kako se njihova ljubav razvija, naučili šta je kompromis i podrška. Monica i Chandler pokazali su nam kako je pre svega važno poštovanje i dobar smisao za humor da bi se prebrodile i najteže situacije. Kroz njihov odnos je prikazan i problem s kojim se mnogi parovi bore, problem začeća. No, na kraju su zajedničkom podrškom uspeli ostvariti i najvažniju ulogu te postali roditelji-posvojitelji.

Chandler i Joey – nerazdvojni prijatelji

Baš poput patke i kokoške koje su udomili u svom stanu, ova dva prijatelja bila su nerazdvojna. Kombinacija njihovih karaktera učinila je svaku zajedničku scenu toliko duhovitom da smo plakali od smeha. To su oni trenuci koji vam dan učine lepšim. Joey i Chandler pravi su primer bromance koju je danas teško možemo pronaći. Pre svega prijatelji, a zatim bratski odnosi – reči su kojima ih možemo opisati. Iz sezone u sezonu zasmevali su nas svojim dogodovštinama, nespretnostima i banalnim situacijama u kojima su se našli. Omiljena zanimacija ovih prijatelja jest gledanje Spasilačke službe dok udobno smešteni u foteljama uživaju u pici i hladnom pivu.

 

Chandler i Janice

Chandlerova veza s Janice nešto je što verovatno ne bismo mogli doživeti u stvarnom svetu. Rastajali su se, mirili, pa opet sastajali, no uvek su ostali u dobrim odnosima. Njihov odnos posebno ćemo pamtiti po situacijama kada su nenadano ‘nabasali’ jedno na drugo – uz Janicein prepoznatljiv glas i frazu – Oh My God! i Chandlerov izraz lica koji govori – spasite me od ove situacije. Na kraju, njihovi putevi su se ipak razdvojili, a samim tim Chandler je pronašao svoju doživotnu ljubav – Monicu.

Foto: Instagram (@frineds, @90sendmovies)

Tekst je preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori