Miloš Biković ipak neće glumiti u novoj sezoni serije „The White Lotus”?
Miloš Biković ipak neće glumiti u novoj sezoni serije „The White Lotus”?

Miloš Biković ipak neće glumiti u novoj
sezoni serije „The White Lotus”?

Kada nas je pogodila vest da će se u novoj sezoni popularne serije pridružiti i srpski glumac Miloš Biković, malo je reći da smo bili oduševljeni i veoma ponosni na njegov uspeh. Međutim, samo nekoliko dana nakon objavljivanja ove vesti u javnosti su počele da se nižu i negativni komentari. Nakon oštrih reakcija javnosti zbog angažmana glumca Miloša Bikovića u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića u novoj sezoni popularne serije „The White Lotus“. Biković se oglasio saopštenjem u kojem je rekao „Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.“

 

Nemanja Miščević

The White Lotus

Serija The White Lotus počela je da se emituje na platformi HBO tokom 2021. i za vrlo kratko vreme postala je predmet mnogih rasprava. Već tada ju je Američki filmski institut uvrstio među deset najboljih u pomenutoj godini. Nakon toga, dobila je brojna priznanja i prestižne nagrade. Između ostalog, i dva Zlatna globusa. Nakon prve, usledila je druga sezona. Još u novembru 2022. godine njeni kreatori saopštili su da će serija dobiti i treću sezonu. Iako će premijerno biti prikazana tek za godinu dana, već sada poznata su imena pojedinih glumaca koji će se u njoj pojaviti.

IMDB

Nova sezona – i potpuno novi likovi

Predstojeća sezona definisana je za sada kao mnogo luđa i vremenski duža u odnosu na prve dve. Među imenima koja su se prva pojavila izdvojile su se glumice Parker Posey, Leslie BibbMichelle Monaghan i Carrie Coon. A potencijalni dodatak spisku predstavlja i Rosamund Pike koju je proslavila uloga u filmu Gone Girl, a koja se pojavila i u jednom od filmova o kom se u poslednje vreme najviše priča – Saltburn. 

Takođe, na spisku su se našli i glumci Jason IsaacsDom Hetrakul. Pored njih, glumica Natasha Rothwell koja je u prvoj sezoni tumačila lik Belinde ponovo će se vratiti, kao što je to bio slučaj sa Jennifer Coolidge u prve dve sezone. Pojaviće se i Christian Friedel, Morgana O’ReillyShalini Peiris. A najnoviji dodatak čine Walton Goggins, Sarah Catherine Hook, Sam Nivola, Patrick Schwarzenegger i Aimee Lou Wood.

Početak snimanja nove sezone planiran je za februar. Iako su pojedina imena objavljena, tek u narednom periodu saznaćemo da li će njihove uloge biti glavne ili epizodne.

Šta za sada znamo o trećoj sezoni?

Sredinom prošle godine saznali smo da nas treći nastavak popularne serije prostorno smešta na Tajland. Pored ove zemlje, druga opcija bio je Japan. A kreator serije Mike White još tada je potvrdio da će glavna tema biti satiričan pogled na smrt i duhovnost. Dakle, iako će primarni fokus biti na novim likovima, treća sezona je takođe zasnovana na mešavini komedije i drame.

Pored toga, već sada je poznato da će lanac hotela Four Seasons ponovo biti pretvoren u jedinstveno White Lotus odmaralište, kao što je to bio u slučaj u prve dve sezone. Ipak, moraćemo još malo da se strpimo do njegovog svečanog otvaranja i novih gostiju.

IMDB

Foto: IMDb / Nemanja Miščević / Instagram @mspike @streamonmax

Učitati još
Zatvori