Zara ima pristupačniju verziju ovih luksuznih cipela – i odlične su
Zara ima pristupačniju verziju ovih luksuznih cipela – i odlične su

Zara ima pristupačniju verziju ovih
luksuznih cipela – i odlične su

Zara dupes rubrika je ponovo tu i ne prestaje da nas iznenađuje. Nakon što smo sastavili spisak pristupačnijih alternativa luksuznih torbi poput prepoznatljive Miu Miu Pocket Bag i pletene verzije Coperni Swipe Bag modela, ubrzo smo detektovali i kultni Givenchy Shark Boot model u Zarinoj verziji koji zaista izgleda odlično. Nastavno na temu high street duplikata, pronašli smo savršene sandale na punu petu koje bespogovorno podsećaju na Pump model Ferragamo cipela sa geometrijskom punom petom iz kolekcije FW23. Ove cipele dolazile su u crnoj i crvenoj boji, pa je tako i Zara odlučila da svoj model izradi upravo u ovim nijansama. Ključna razlika? Španski retailer, umesto klasičnih zatvorenih špic cipela, dizajnirao je sandale.

@cardour
zara dupes
@cardour

Zara dupes goes vintage

Zarina verzija Ferragamo cipela zapravo je fuzija dva modela luksuznih cipela. Sa jedne strane, sandale zaista podsećaju da dizajn Maximiliana Davisa, a sa druge strane otvoreni prsti glasno naglašavaju da je Zarin kreativni tim bio inspirisan YSL modelom iz kolekcije za sezonu SS 2001. Još jednom se vraćamo na davno postavljenu tezu da će modna scena u predstojećem periodu biti u znaku seksi minimalizma Toma Forda i njegovog nepogrešivog stila sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih. Sabato de Sarno je potvrdio našu tezu debitantkom Gucci revijom na Nedelji mode u Parizu, a podsećamo da je Tom Ford dok je bio na čelu kreativne direkcije italijanske modne kuće, istovremeno predvodio francuski luksuzni brend Yves Saint Laurent.

U kampanji u kojoj su glavu ulogu tumačile bele sandale sa punom petom i dva tanka kaiša, na poziciji modela nalazila se ni manje ni više nego Kim Peers, dok je iza objektivao stajao Steven Meisel. Kampanju je stilizovala Carine Roitefeld, a ova ekipa važila je za uticajni modni milje koji je izgradio stilski izraz tadašnjeg vremena.

Još jedan Zara dupes model zaludeo je društvene mreže, a reklo bi se sa razlogom.

zara dupes
zara

Foto: Instagram, Zara

Učitati još
Zatvori